Ateşin Çocukları: Kürtlerin ayağa kalkma zamanıdır!

Ankara'da Barış Çakan adlı Kürt gencinin katledilmesine ilişkin açıklama yapan Ateşin Çocukları İnisiyatifi, "Kürtlerin her yerde intikam için ayağa kalkması zamanıdır" dedi.

Ateşin Çocukları İnisiyatifi, Ankara'da Kürtçe müzik dinlediği için katledilen Barış Çakan'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İnisiyatif açıklamasında,
"Barış Çakan Ankara'nın  Etimesgut semtinde yaşayan 20 yaşında bir Kürt genci. Sadece kendi evinde, özel alanında Kürt dilinde müzik dinlediği için 3 tane faşist tarafından katlediliyor. Bu ırkçılık değil açıkça Kürdün kanına susamışlıktır. Ankaralı sözde ilim irfan edeb öğretecek bir kadın faşist öğretmen de bu Kürt gencini katledenler atfen ellerine sağlık iyi yapmışlar demiş. Be hey alçak senin aklın buysa senden eğitim göreceklerin durumu zaten ortada. Bir de üzerine sözde Amerika da George Floyd un ölümüne üzülüyorlarmış. Bir devletin başkentinde hunharca katledilen bir Kürt gencine ses seda çıkaran yok. Neden onlara göre herkes her dilde konuşabilir, müzik dinleyebilir ama sıra Kürde geldiğinde katliam sebebi sayılıyor. Bu nasıl bir paranoya halidir ki, nasıl bir ruh hastalığıdır. Kürt düşmanlığını tüm hızla sürdüreceksin sonra bilmem Amerika da katledilen bir siyahi insana üzüleceksin. Kimse kendini kandırmasın. Kürtler, Kürt yurtseverleri bulundukları her alanda, inisiyatifimizin çağrısına kulak vermeli, intikam dilinde başka hiçbir dil bilmeyen bu soysuz faşistlere gereken cevabı ateşten intikamla zamanında vermelidir. Bundan başka çare yoktur. Her şey planlı ve bilinçli yapılıyor. Şarkı bahane. Kürtlerin her yerde intikam için ayağa kalkması zamanıdır.  Zaman intikam zamanıdır."