Avrupa’da siyasi soykırım operasyonları protestoları-YENİLENDİ-II

AKP/MHP’nin Amed’de kadın kurumlarına yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları, kadın katliamları Almanya ve Fransa’da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Amed’de dün sabah saatlerinde kadın kurumlarına yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

OSNABRÜCK

Almanya’nın Osnabrück kentinde kadın katliamları ve Erdoğan rejiminin kadınlara ve kadın kurumlarına yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. 80 kişinin katıldığı miting sloganlarla sona erdi.

HEILBORNN

Almanya’nın Heilbornn kentinde Kiliansplatz’da Türk devletinin Zinî Wertê bölgesine yönelik düzenlediği saldırı, HDP’li belediyelerin gasp edilmesi ve kadın kurumlarına yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda “Mezarlıklara saldırılar, insanlık dışıdır” denildi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit, Kürdistan’daki baskı politikaları düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Asmus Bremerplatz’da düzenlenen eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve gasp edilen belediyelerin eşbaşkanlarının fotoğraflarının yer aldığı pankart taşındı.

Gerilla ve savaşçı mezarlarına yönelik saldırılara da dikkat çekilen eylemde, “Gün, zulme karşı başkaldırma günüdür” denildi.

SALZGITTER/LEBESTEDT

Almanya'nın, Salzgitter/Lebestedt kentinde yapılan eylemde, Türk devletinin işgal saldırıları, HDP'li belediyelerin gasp edilmesi ve kadına karşı şiddet protesto edildi.

Berçem Cîlo Kadın Meclisi ve Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin düzenlediği eylemde HDP, TEV-DEM ve TJK-E bayrakları taşındı.

Müzik dinletisinin sunulduğu bildirilerin dağıtıldığı eylem, “Şehid namırın”, “Jin, Jiyan, Azadî” ve “Eslebe HDP" sloganları atıldı.

VILLIER LE BEL

Paris'in Villiers-le-Bel banliyösünde, Villiers-le-Bel Kadın İnisiyatifi, Amed merkezli gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonlarını bir eylemle protesto etti.

Villiers-le-Bel Tren Garı önünde gerçekleşen ve Sosyalist Kadınlar Birliği'nin de desteklediği eylemde, "Kadınlar, birlikte güçlüdür" yazılı dövizler taşındı.

Sessiz eylemle, dün Amed'de Rosa Kadın Derneği’ne yönelik saldırı ve kadın siyasetçilerin ve aktivistlerin gözaltına alınması protesto edildi.

MANNHEİM

Almanya’nın Mannheim kentinde Markplatz’da bir eylem düzenlendi. DKTM’nin organize ettiği eylemde Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Zinî Wertê bölgesine saldırması, HDP’li belediyeleri gasp etmesi protesto edildi.

Eylemde bir konuşma yapan DKTM yöneticisi Kerim Kurt, “Kürt düşmanı sömürgeci faşist Türk devleti, Kürdistan parçalarındaki askeri saldırılarını yoğun biçimde sürdürüyor. Bakur’da, Başur’da, Rojava’da dağı taşı bombalıyor; her gün kadın yaşlı ve çocuk demeden insanlarımızı katlediyor” dedi.

Eyleme Alman kurumları da katıldı.

DÜSSELDORF

Almanya’nın Düsseldorf kentindeki eylemi ise YJK-E organize etti. Schwadow Platz’da bir araya gelen Kürdistanlı kadınlar ve dostları, AKP’nin kadın kurumlarına yönelik düzenlediği siyasi soykırım operasyonları, gerilla ve savaşçı mezarlarına yönelik saldırılar protesto edilirken, hasta tutsaklara özgürlük talebi de dillendirildi.

30 kadının katıldığı eylemde TJK-E aktivisti Besime Konca bir konuşma yaptı. Eylem bildirilerin de okunması ardından “Jin, jiyan, azadi”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Siyasi tutsaklara özgürlük” sloganları ile sona erdi.

FREIBURG

Almanya'nın Freiburg kentinde TCŞ ve JCA öncülüğünde siyası soykırım operasyonları protesto edildi.

Mitinge çok sayıda Kürdistanlı ile sol ve sosyalist örgütler katıldı.

“Yaşam ve sağlık hakki dokunulmazdır” yazılı pankart taşınan eylemde siyasi tutsakların özgürlüğüne dikkat çeken sloganlar attı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylem, Almanca “Siyasi tutsaklara özgürlük” sloganı ile sona erdi.

VİYANA

Siyasi soykırım operasyonları, belediye gaspları Avusturya’nın başkenti Viyana’da da protesto edildi.

Dom kilisesi önünde bir araya gelen halk eylemini bir dakikalık saygı duruşu ile başlattı.

Bildirinin okunması ile devam eden eylemde yapılan çağrılar da Avusturya hükümeti başta olmak üzere, AB ülkelerinin sessizliği kınandı.

Bildirilerin de dağıtıldığı eylemde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Faşist devlet”, “Gün gelecek katil devlet hesap verecek”, "HDP namustur namusuna sahip çık", "Yaşasın kadın dayanışması", “Yaşasın HDP", “Yaşasın Kürdistan özgürlük savaşçıları”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da “Faşizme geçit vermeyiz” şiarı ile bir eylem düzenlendi.

Sêvê Kadın Meclisi’nin çağrısı ile düzenlenen eylem, Nytorv Caddesi’nde düzenlendi.

AKP/MHP’nin HDP’li belediyeleri gasp etmesini protesto eylemine düzenlenen saldırı ile siyasi soykırım operasyonlarının protesto edildiği eylemde, mezarlıklara saldırıların da kabul edilemeyeceği belirtildi.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te ise HDP’li belediyelerin gasp edilmesi, Zinî Wertê’ye ve HPG gerillaları ile savaşçıların mezarlarına saldırı protesto edildi.

Strasbourg-Saint Dennis’de düzenlenen eyleme katılım koronavirüs salgınından kaynaklı sembolik sayıda oldu.