Avrupa Parlamentosu önünde protesto

TJK-E öncülüğünde bir araya gelen kadınlar, Türk devleti, KDP ve Kazımi hükümetinin Kürdistan’a yönelik saldırılarını protesto etti; saldırıları boşa çıkarmak için eylemleri yükseltmeye çağırdı.

Kürt ve enternasyonalist kadınlar, Türk devletinin KDP ortaklığıyla Medya Savunma Alanlarına, eş zamanlı da Kazımi hükümetine bağlı güçlerin Şengal’e saldırısını Avrupa Parlamentosu önünde yaptıkları gösterilerle protesto etti.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde "Li dijî dagirkerî û xiyanetê Kurdistanê biparêzin" (İşgal ve ihanete karşı Kürdistan'ı savun" sloganıyla gerçekleştirilen eylemde, TJK-E Dış İlişkiler Sözcüsü Aysel İris, Kongra Star Avrupa Sözcüsü Zozan Derik ve enternasyonalist kadınlar adına Sara birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda işgal saldırılarıyla tüm Kürt halkının iradesinin, umutlarının kırılmaya çalışıldığı ancak gerilla ve Kürt halkı ile dostlarının el ele bu saldırıların boşa çıkarıldığı, ancak bu tür eylemlerle direnişin daha da yükseltilmesi, Türk devletinin planlarının boşa çıkarılması gerektiği belirtildi.

Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarını teşhir eden dövizler taşıyan kadınlar, “Kürdistan’daki savaşa hayır” pankartının üzerine barışı simgelemek için boyalı ellerle bastı; sık sık “Bijî berxwedana gerîla” sloganıyla gerilla direnişini sahiplendi.  

Enternasyonalistler de İspanyolca yazılan parça olan “Kurdistan” şarkısı ile “Chiao Bella”’yı seslendirdi.