Avrupa SKB: Oruçoğlu tüm kadınlardan özür dilemeli!

Avrupa SKB, bir televizyon programında kadınları hedef alan ve tacizcileri aklayan Muzaffer Oruçoğlu'na tepki gösterdi.

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Avrupa'da yayın yapan ve sosyalist bir yayın anlayışına sahip olduğunu bildiğimiz Komün Tv'de kadına şiddet canlı yayında gerçekleşti. Muzaffer Oruçoğlu'nun katıldığı ve Zafer Yılmaz'ın sunduğu programda, son günlerde Türkiye edebiyat dünyasında başlayan ve giderek yayılan MeToo hareketine ilişkin yapılan tartışmalarda kadın düşmanlığının vardığı aymazlığı ve hadsizliği gördük" denildi.

'ERKEK İTTİFAKI KURAN SOSYALİST OLAMAZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Programda, Oruçoğlu saygısız bir üslupla, kadın özgürlük mücadelesine inanmış ve mücadelecisi olmuş, sosyalist kadın yazar-gazeteci olan Arzu Demir'i kast ederek savunduğu tacizcilerin derekesinde bir tacize imza atmıştır. Bu da yetmezmiş gibi Twitter hesabından eleştirilere karşı alaycı bir üslupla mücadele eden tüm kadınları aynı küçümseyici tavırlarına maruz bırakmış, tacize devam etmiştir.

2017'de Amerika'da sinema sektöründe başlayarak yayılan MeToo hareketi, ifşa edilen sosyal statülü, kariyer sahibi onlarca kadın düşmanının ipliğini pazara sürmüştü. Türkiye'de zincirin ilk halkası Hasan Ali Toptaş ile kırıldı. Devamı da geldi. Yazar, sanatçı, şair... gerçeğin karanlığı bir sis yaratsa da, Oruçoğlu'nun savunduğu gibi tacizcilerin yazdıklarını yayınlamak ve okumak farklı şeyler değil. Tacizci, kadın düşmanı bir şairin şiiri, yazarın romanı okuyucu kitle için anlamsızdır artık. Böyle yazarlar, şairler, siyasetçiler varsın olmasın.

(...) Oruçoğlu tacizci Hasan Ali Toptaş'a ilk elden sahip çıkanlardan biri oldu. Erkek ittifakını şiddete uğramış kadınlara karşı kuracaksın, sonra da sosyalist olduğunu söyleyeceksin! Hiç şaşırmadık! Sosyalist olduğunu söyleyen her erkeğin, kadın özgürlük mücadelesine yaklaşımı ve pratiği turnusol kağıdı gibidir. Hayatın ve mücadelenin sınayıcı gücü belirleyicidir. Muzaffer Oruçoğlu bu sınavdan geçemeyen bir kadın düşmanıdır. Kurduğu erkek ittifakı ile, tacizcilere çanak tutmuş, sonra da bunu meşrulaştırmak için katıldığı ilk TV programında bir devrimci kadını taciz etmiştir. Onun bir MeToo açıklamasına ihtiyacı yok, Oruçoğlu kendisini ifşa etmiştir!

'KADINLARIN ADALETİYLE KARŞILAŞACAKLAR'

Kadınlara karşı şiddet uygulayan, suç işleyen her kim olursa olsun kadınların adaleti ile mutlaka karşılaşacaktır.

Bundan dolayıdır ki; Muzaffer Oruçoğlu, başta Arzu Demir olmak üzere tüm kadınlardan derhal özür dilemelidir. Komün Tv ve programcısı tüm kadınlardan özür dileyerek, sosyalist yayıncılığın bir gereği olarak sorumluluk göstermelidir."