‘Bakur Kadın Halk İnisiyatifi’nden K24’ü ‘izlemeyin’ çağrısı

K24 TV kanalının KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bêsê Hozat’ı hedef alan yayınlarına tepki gösteren, “Bakur Kadın Halk İnisiyatifi”, “Tüm halkımızı K24 TV’nin izlenmeyip, boykotuna çağırıyoruz” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan “Bakur Kadın Halk İnisiyatifi”, “KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bêsê Hozat’a yönelik, K24 televizyonunda yapılan saldırı gösteriyor ki, Türk devletinin Kürt kadını şahsında Kürt halkına uyguladığı politikaların uygulayıcısı noktasındadır” dedi.

“Bakur Kadın Halk İnisiyatifi” açıklamasında şunları belirtti: “Binyıllara dayanan erkek egemen zihniyet katmerleşmiş olarak kadına yönelik saldırılarını derinleştirmiştir. Dünya kadın tarihinde saldırıların en barbar düzeyine maruz bırakılan Ortadoğu kadın mücadelesi bugün hem kadının hem halkları özgürlüğe ulaştırma noktasındadır.

Kürt kadın özgürlük mücadelesi ilk tanrıçalardan bu yana direnişini büyütmüş bugün Rojava somutunda özgürlüğün yolunu açmıştır. Kürt kadının özellikle son kırkyılık süre boyunca geliştirdiği direniş ve özgürlük ağı tüm dünyanın kadınlarının öncülüğünü yapan bir noktadadır.

İktidarlaşmış erkek egemen zihniyetin, Kürt kadınına yönelik saldırılarını derinleştirdiği, Kürt kadını şahsından Kürt halkını ve Ortadoğu halklarını egemenliği altına alma, direniş ağını yok etme elde edilen kazanımların geri kaybedilmesi politikalarını, çirkince, barbarca, ahlaksızca kendisine bağlı güruhlar üzerinden yapmaktadır.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bêsê Hozat’a yönelik, K24 televizyonunda yapılan saldırı gösteriyor ki, Türk devletinin Kürt kadını şahsında Kürt halkına uyguladığı politikaların uygulayıcısı noktasındadır. KDP’ye bağlı TV kanalı olan K24, özgür kadın mücadelesini ve Kürt özgürlük mücadelesini güç görmeyen, engelleyen savaş politikalarının çirkinleşmiş, ahlaksızlaşmış, dilidir.

21 yüzyılda Rojava somutunda ordulaşan ve halkını savunan, özgürlüğü ulaştıran büyük mihenk taşı olan Kürt kadın mücadelesinin temsili noktasında olan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bêsê Hozat’a yapılan saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz. Tüm halkımızı KDP politikalarının teşhiri ve K24 TV’nin izlenmeyip, boykotuna çağırıyoruz.”