Barış Anneleri, Güven'in rehin alınmasını protesto etti

Barış Anneleri Meclisi, DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in rehin alınmasını protesto etti, "Kürtler geri adım atmaz" mesajını verdi.

Barış Anneleri Meclisi, 22 yıl 3 ay hapis cezası verilip ardından rehin alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven'e ilişkin basın toplantısı düzenledi.
Barış Anneleri Meclisi üyesi Raife Özbey, Güven'in rehin alınmasına tepki göstererek, "Hakları için cezaevinde açlık grevinde olan, sürgünde olan herkesi selamlıyoruz. Yüreğimiz açlık grevi eylemcileriyle atıyor. Elimizden geldiği sürece dayanışma içinde olacağız" dedi.

'KÜRTLER BİTMEZ VE GERİ ADIM ATMAZ'

Leyla Güven'in bir kadın olarak hak, hukuk, özgürlük ve barış mücadelesi yürüttüğünü ifade eden Özbey, şunları söyledi:
"Kimseye zarar vermedi. Bir şey yapmadı. O bizim gururumuz. Özgürlük ve barış davası için mücadele etti. 22 yıl hapis cezasını asla hak etmedi. Serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu cezanın derhal kaldırılması gerekiyor. Bu cezayı şiddetle kınıyoruz. Artık zulme yeter diyoruz. Ölümler, kayıplar, sürgünler ne zamana kadar devam edecek! Kürtler bitmez. Geri adım atmaz. Kimse bizden geri adım atmamızı beklemesin. Kürtler var olduğu sürece hak, hukuk mücadelesini verecektir."