Barış Anneleri’nden Şenyaşar’a dayanışma ziyareti

Eşi ve çocukları AKP’liler tarafından katledilen Emine Şenyaşar adalet nöbetini sürdürürken, bir dayanışma ziyareti de Barış Anneleri ve TJA aktivistlerinden geldi.

Tam bir cezasızlıktan faydalanan AKP’li İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarını saldırısında iki çocuğu ve eşini kaybeden, bir oğlu da tutuklanan Emine Şenyaşar, adalet nöbetini sürdürüyor.

Urfa Adliyesi önünde yürütülen nöbet eyleminin 20’nci gününde Mardin’den Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, anne Şenyaşar’a dayanışma ziyaretinde bulundu.

ŞENYAŞAR: ADALET YERİN ALTINDA, ÇIKARMAYA ÇALIŞIYORUM

Emine Şenyaşar, kendisini ziyaret gelenlere “Adalet yerin altında, çıkarmak için uğraşıyorum” dedi.

Anne Şenyaşar, “Hala Yıldız ailesi bizi tehdit ediyor, adalet nerede?” diye sorarken, adalet sağlanana kadar mücadele edeceğini kaydetti.

Barış Anneleri Meclisi üyesi Perihan Altuğ, “Sonuna kadar bizde adalet istiyoruz. Emine anne için adalet yerine getirilmeli. Bütün herkes için adalet lazım, adaletsiz hiçbir şey olmaz” vurgusunda bulundu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Eşbaşkanı Perihan Ağaoğlu ise “Günlerdir ‘adalet’ nöbeti tutan bir anne ile yan yanayız, elbette ki bütün yüreğimizle onun acısını hislerini paylaşıyoruz. Bu hukuksuzluğa kabul etmiyoruz. Hukuk siyasi iktidarın denetiminden çıkmalı, tarafsız herkese eşit bir şekilde uygulanmak zorundadır” şeklinde konuştu.