Barış Anneleri: Vicdanı olan herkes harekete geçmeli

 Barış Anneleri Meclisi üyeleri, tecridin kaldırılması talebiyle devam eden süresiz-dönüşümsüz açlık grevlerine olan sessizliğe tepki göstererek, vicdanı olan herkesi harekete geçmeye çağırdı. 

Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve tutsak aileleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması ve özgürlüğü için cezaevlerinde süren açlık grevlerine ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) Amed Şube binasında açıklama yaptı. 

Barış Anneleri Meclisi üyesi Raife Özbey, açlık grevlerine karşı süren sessizliğe tepki gösterdi. Medyanın açlık grevlerini görmekdiğini belirtenÖzbey, “7 bin insan aylardır açlık grevinde, ölüm kapısında, cezaevinden 7 insanın cenazesi çıktı. Neyi bekliyorlar, daha fazla ölümü mü bekliyorlar?” dedi. 

Özbey, konuşmasında şunları söyledi: “Yeter artık bu insanların taleplerine kulak verilsin. Bu zulüm neden bize reva görülüyor? İsyan ediyoruz, sitem ediyoruz bu ülkeye. Vicdanı olan bu ülkenin insanları, bu soruna el atsınlar. Yiyemiyoruz, içemiyoruz, yatamıyoruz. Yeter artık diyoruz. Bu sesi duyun diyoruz. Ciğerlerimiz yanıyor. Bu insanların hepsi bizim çocuğumuzdur.

Çocuklarımızın sadece bir talebi var, o da tecridin sonlandırılmasıdır. Tecrit bir insanlık suçudur. Neden tecrit uygulanıyor? Tecridi bir an önce kaldırsınlar. Çocuklarımız sağlıklarına kavuşsun. 

Bir seçim için dünyayı ayağa kaldırdılar. 7 bin insan ölüm döşeğinde, neden kimseden bir ses çıkmıyor? Bu kadar duyarsızlık, insafsızlık olamaz.” 

Kudret Eryılmaz ise vicdanı olan herkese çağrı yaptı. Cezaevlerinden cenaze çıkmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyleyen Eryılmaz, “Kimsenin ciğeri yanmasın. Bir an önce tecrit kaldırılsın” dedi.