‘Berfin için kurulan vakıf, Berfinler için umut olacak’

İskenderun’da kezzaplı saldırıya uğrayan Berfin Özek adına, şiddet gören tüm kadınlar için kadınlar vakıf kurmaya hazırlanıyor.

Hazırlıklarını yaptıkları vakıf hakkında konuşan Av. Mehtap Sert, “Vakıf, şiddet mağduru kadınlara ulaşıp, destek ve ortak mücadele olacak. Kurulacak bu vakıfta kadınlar için her türlü hukuki, maddi ve psikolojik desteğin verilecek” dedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde dershaneden evine dönerken ısrarcı takipçisi olan Ozan Çeltik isimli erkeğin kezzaplı saldırısına uğrayan Berfin Özek için ve kendi gibi şiddete uğrayan tüm kadınlar ile dayanışmak adına Hatay’daki kadınlar yeni bir vakıf kurmaya hazırlanıyor.

Vakıf, şiddet mağduru kadınlara ulaşıp, destek ve ortak mücadele olacak. Kurulacak bu vakıfta kadınlar için her türlü hukuki, maddi ve psikolojik desteğin verileceğini ifade eden Av. Mehtap Sert ile vakfa dair detayları konuştuk.

Özek’in davasını, politik bir saldırı olarak ele aldıklarını söyleyen Sert, Hatay Kadın Platformu olarak ilgilenmeyi de kendilerine bir görev bildikleri için da davayı üstlendiğini belirtti.

“Berfin fotoğraflarda göründüğü gibi değil, ne yazık ki çok daha kötü. Çünkü yüzündeki yanık normal bir yanık değil. Kimyasal bir yanık olduğu için ilerlemeye devam ediyor. Bu yüzden tedaviye bir an önce başlanması gerekiyordu. Ama ne yazık ki devletin sağlık politikaları ve kadına yönelik şiddet konusundaki duruşundan kaynaklı, Berfin’in sağlık sorunu bir estetik sorunu olarak bakıldığından devlet, sağlık masraflarını karşılamayacağını söyledi” diyen Sert, bir yardım kampanyası başlatmak için gerekli belgeleri topladıklarını ve İskenderun kaymakamlığına verdiklerini kaydetti.

Sert, sürecin bilerek yavaş yürütüldüğünü bunun ise Berfin’in yanıklarının daha da ilerlemesi anlamına geldiğine de dikkat çekti.

Seslerini sosyal medyalar üzerinden bakanlığa duyurmak ve kamuoyunda duyarlılık yaratarak, arkalarına almak için bir çalışma içerisine girdiklerini de dile getiren Sert, “Bizler devletin sağlık alanında kadınlara daha fazla alanda arka çıkması için çaba harcıyoruz. Gördüğü şiddet sonrasında kadınların göreceği her türlü tedavinin devlet tarafından karşılanması gerekir. Bir erkek tarafından şiddet gördükten sonra burnu kırılan bir kadının burun estetiğinin de geçmeyen kalıcı morlukların lazerle sildirilmesi ve bunun gibi birçok tedavinin estetikten ziyade sağlık alanında değerlendirilmesi gerekir” diye konuştu.

Yaratılan kamuoyu sayesinde birçok kurum, kuruluş ve kişilerden desteklerin geldiğini ve yine özel bir hastanenin tüm ameliyat masraflarını ücretiz karşılamak için gönüllü olduğunu belirten Sert, “Bizler de hem Berfin için kampanyayı yürütmek ve bu fikirlerimi diğer insanlara da ulaştırmak adına bir çalışma başlattık. Bu süreçte az ya da çok demeden Berfin’e ulaştırılması için belli bir miktar para toplandı. Hala daha da paralar gelmeye devam ediyor. Bizler de bu paraların başka yere gitmemesi ve kötü amaçlar için kullanılmaması adına Berfin için bir vakıf kurmaya karar verdik.”

Bu vakıf sayesinde bir gözü tamamen göremeyen ve diğer gözünün ise görme oranının yüzde 50 olan Berfin’in eğitim masraflarının karşılanacağını ve bununla beraber, daha nice Berfinlere de el uzatacaklarını kaydeden Sert, “Bizler hem hukuksal anlamda hem de destek olmak adına herkesi de bu vakıfta yer almaya çağırıyoruz” diyerek konuşmasını sonlandırdı.