Berlin’de 8 Mart kitlesel kutlandı

Almanya’nın başkenti Berlin’de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü farklı alanlarda yapılan miting ve yürüyüşlerle kutlandı.

Berlin’de 8 Mart çeşitli etkinliklerle kitlesel olarak kutlandı.

Etkinliklerde farklı ülkelerden katılan kadınlar, kadın özgürlük mücadelesine ilişkin sloganlar attı. Saat 15:00'da Warschauer Str. de ‘Allianc of Internasyonalist feminists organizasyonu’nun düzenlediği miting ve yürüyüşe Avrupa Kürt Kadın Hareketi’nin yanı sıra yüzlerce kadın kurum temsilcileri de katıldı. İspanyolca’dan Farsça’ya, Almanca'dan Kürtçe'ye onlarca dilde kadına karşı ekonomik, fiziki ve psikolojik şiddetin protesto edildiği mitingde kadınlar, "Bu bir eğlence değil mücadeledir" şiarıyla Lichtenberg’e kadar yürüdü.

Avrupa Kürt Kadın Hareketi TJK-E'nin de kendi sembol ve bayraklarıyla katıldığı yürüyüşte konuşan Kürt kadın siyasetçi Zozan Serhat, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in posterlerini göstererek, "Bu özgürlük savaşçısı kadınlar Avrupa’nın kalbinde vahşice katledildiler. Onları öldüren de kadın düşmanı zihniyetti, bunu asla unutmayalım" dedi. Serhat, Alman polisinin PKK sembollerine ve Öcalan konulu sloganlara karşı tahammülsüzlüğüne de tepki gösterdi. Yürüyüşe Cumartesi Annelerinden Besna Tosun ve Maside Ocak da katıldı. Kayıpların da anıldığı konuşmalarda, Türkiye rejiminin gözaltında kaybettiği 21 kadının isimleri okunarak, Türk devletinin kayıplar politikası kınandı.