Berlin’de İran protestosu

Almanya’nın başkenti Berlin’de İran’ın başta Kürt halkı olmak üzere, tüm muhaliflere ve kadınlara uyguladığı şiddet bir yürüyüş ile protesto edildi.

Berlin’de faaliyet yürüten kadın kurumlarının öncülük ettiği yürüyüş Hermanplatz’da başladı.

İran rejiminin katlettiği insanlar ve tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan eylemde Berlin Özgür Kürdistanlılar Meclisi, DEST-DAN Kadın Meclisi, Rojhilatlı Kürt kadınları, Türkiye devrimci kadın hareketi temsilcileri, Alman kadınlar, anti faşist kurum temsilcileri ve İran halkları adına konuşmalar yapıldı.

25 Kasım’a da dikkat çekilen konuşmalarda İran rejiminin yıllardır halklara uyguladığı ve son günlerde toplu kıyımlara varan devlet terörü protesto edildi.

Rojava, Şengal, Rojhilat ve tüm dünyada kadına uygulanan şiddetin her türlüsünün kınandığı konuşmalarda kadın özgürlük mücadelesinde şehit düşen Sakine Cansız ve Hevrin Xelef de anıldı.

İran’da katledilen kadınların yanı sıra Türk devletinin Rojava’da halklara uyguladığı soykırımda yaşamını yitiren kadınların fotoğraflarının da taşındığı eylem Kattbuser Tor’a kadar yapılan yürüyüş ardından sona erdi.