Berlin'de anma: Saralar gibi yaşayacağız!

Paris'te katledilen kadınlar için Berlin'de anma etkinliği düzenlendi. Kadınlar, "Sara, Rojbin ve Ronahi’nin yaşam tarzını esas alacağız" mesajını verdi.

Paris'te 2013 yılında katledilen Kürt kadın devrimciler Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Almanya'nın başkenti Berlin'de görkemli bir etkinlikle anıldı.
Berlin DESTDAN Kadın Meclisi, TJK-E ve Uluslararası Özgür Kadın Vakfı tarafından organize edilen etkinlik, Evangelische Kirche Schöneberg’de saygı duruşuyla başladı.

AİLELER DE KATILDI

Anmaya Sakine Cansız’ın annesi Zeynep Cansız, babası İsmail Cansız ve akrabaları ile Leyla Şaylemez’in babası Cumali Şaylemez de katıldı.
Anmada ayrıca Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden Kürt kadın kurum temsilcileri de bulundu.

KADINLAR KONUŞTU

Moderatörlüğünü Gazeteci Gülistan Çiya İke’nin yaptığı anma etkinliğinde Berlin DESTDAN Kadın Meclisi adına Nujiyan Günay, TJK-E adına Zeynep Dersim ve Uluslararası Özgür Kadın Vakfı adına da Berivan Yiğit konuşma yaptı.

DERSİM: BÜYÜDÜKÇE İNTİKÂM ALMIŞ OLACAĞIZ

TJK-E adına konuşan Zeynep Dersim, "Bizim için bir yaşam olacaksa, Sara, Rojbin ve Ronahi’nin yaşam tarzı olacaktır. Bunun dışında bir seçeneği kabul etmiyoruz" diyerek, şöyle devam etti:
"Katile de esas cezasını verecek olan bizim yaşam tarzımız ve özgürlük mücadelemiz olacaktır. Bu aslında gerçekleşmiştir de; Rojava devriminin bir kadın devrimi olması, Şengal’de binlerce Êzidî kadının özgürlük mücadelesinde yer alması, Ortadoğu’dan Avrupa’ya dünyanın dört bir yanında kadınların Saralar'ın etrafında buluşması bunun ispatıdır. 'Hep Kavgaydı Yaşamım' kitabı elden ele dolaşıyor. Sara, Rojbin ve Ronahi’nin düşüncelerini yaydıkça işte onların intikâmını da almış olacağız ve onlara olan borcumuzu da bir nebze ödemiş olacağız."

'ÖZGÜRLÜK TOHUMLARI'

Anmada bir şiir okuyan Gazeteci Gülistan Çiya İke de Kürt kadın devrimciler için şunları söyledi:
"3 Kürt özgür kadın devrimci özgürlük tohumları gibi Kürdistan’ın dört bir yanına saçıldı. Sadece Kürdistan’da da değil, nerede yüreği özgürlükten yana atan bir Kürt varsa orada Rojbin, Ronahi Ve Sara’nın ruhu yeniden yeşerdi."
Anma etkinliğine Gazeteci Güler Yıldız şiirle, sanatçılar Yelda Abbasi, Koma Vejin ve Hozan Comerd de şarkılarıyla katıldı.