Beş kentte 4 işyeri ve 23 araç yakıldı

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi, beş kentte dört işyeri ve 23 aracı ateşe verdiklerini bildirdi.

Jinên Tîrêjên Rojê İnisiyatifi yaptığı yazılı açıklamada, gerillanın Garê’de Türk işgal saldırılarına karşı zaferini kutlayarak, “Önder Apo'nun yorldaşları faşist TC devletine tarihî direniş dersi vererek düşmana diz çöktürmüştür” dedi.

“Bu zafer Önder Apo’nun fikri ve felsefesi şehitlerimizin ve HPG gerillalarının iradesi sayesinde kazanıldı” vurgusunda bulunan İnisiyatif, Kürdistanlı genç kadınları Jinên Tîrêjên Rojê “birimleri etrafında kenetlenmeye ve özgür Kürdistan dağlarında direnişe katılmaya” çağırdı.

İnisiyatif 23-26 Şubat tarihleri arasındaki eylemlerini şöyle sıraladı:

“23 Şubat: Edirne Keşan’da faşistlere bir yapı ile 3 lüks araç birimlerimizce ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir.

24 Şubat: Tekirdağ Malkara’da AKP’liler ve tecavüzcülere ait 2 fuhuş evi, 1 tekstil deposu içindeki tekstil ürünleriyle birlikte ateşe verilip eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir.

25 Şubat: İstanbul Hadımköy’de AKP-MHP’li faşistlere ait 1 tekstil fabrikası ve fabrikaya ait 4 lüks araç birimlerimizce ateşe verilip kullanılmaz hale getirildi.

25 Şubat: Kocaeli Gebze’de MHP’li faşistlere ait temizlik ürünleri üretim fabrikası fabrikada bulunan 4 araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılmaz hale getirilerek, milyonlarca Türk lirası zarara uğratılmıştır.

26 Şubat: Sakarya Hendek’te AKP’li faşistlere ait 1 nalbur deposu içindeki malzemelerle birlikte ateşe verilip kullanılmaz hale getirildi.

26 Şubat: İstanbul Ataşehir’de faşistlere ait 6 lüks araç birimlerimizce ateşe verilip kullanılmaz hale konuldu.

26 Şubat: İstanbul Kadıköy’de AKP destekçisi ve yandaşları olan kendi kimliğinden çıkmış ihanetçilere ait 1 servis aracı ve 5 lüks araç birimlerimizce ateşe verilip kullanılmaz hale getirilmiştir."