Bordeaux, Lyon ve Frankfurt’ta 25 Kasım yürüyüşleri

Fransa’nın Bordeaux ile Lyon ve Almanya’nın Frankfurt kentinde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü yürüyüşleri düzenlendi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde Fransız ve Kürt kadınları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla alanlardaydı.

Şehit Avesta Xabur Komünü ve Colectife des Femmes’in organize ettiği eyleme binlerce kadının katıldığı yürüyüş Place de la Bourse’da başladı ve Bölgesel Konsey binası önünde sona erdi.

Yürüyüş boyunca “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

LYON

Fransa’nın Lyon kentinde de binlerce kadın 25 Kasım yürüyüşü düzenledi. Kadına yönelik şiddetin kınandığı pankart, döviz taşıyan kadınlar, aynı içerikte sloganlar attı.

“Güçlüyüz, onurluyuz, feministiz, öfkeliyiz”, “Sokaklar kime ait, sokaklar bize ait” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Lyon Yüksek Mahkemesi önünde durdu. 2019 yılında katledilen 137 kadının isimlerinin sayılması ardından kadınlar yürüyüşe devam etti.

FRANKFURT

Almanya’nın Frankfurt kentinde Frankfurt, Offenbach ve Hanau kadın meclislerinin organizesi ile bir yürüyüş düzenlendi. Courage ve ADKH ile gençlik örgütlerinin de destek verdiği yürüyüş HBF önünde başladı. Rossmarkt’ta ise bir miting ile eylem sona erdi.

Çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüşte kadın katliamlarına, kadına yönelik şiddetin protesto edildiği pankartlar taşındı.

Türk devleti ve çetelerinin Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef’in katletmesi de kınandı. Miting katledilen kadınlar anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Eylemde kadın örgütleri temsilcileri konuşmalar yaptı.