Brüksel Belediyesi, kadın hakları için erkekleri seferber ediyor

Brüksel Belediye Meclisi Fırsat Eşitliği üyesi Khalid Zian, 2020 Kadın Hakları Haftası çerçevesinde meclise “#SharingIsCaring” (iş paylaşımı) başlıklı kampanyayı sundu.

Belçika’da Kadın Hakları Haftası, 4-11 Mart tarihleri arasında kutlanıyor. Kentin farklı yerlerinde feminist mücadeleye katılan erkekler çeşitli aktiviteler organize ediyor.

Kadın ve Erkek Eşitliği Enstitüsü’nün son verilerine göre, karma çiftler arasında kadınlar bugün halen ev işlerinin (ütü, temizlik, çamaşır yıkama...) dörtte üçünü yapıyor.

Brüksel Belediyesi de bu hata vesilesiyle, erkekleri feminist mücadeleye katmak için “#SharingIsCaring” kampanyası başlattı. Bu kampanya belediye yönetiminin erkek çalışanları ile işbirliği içerisinde hazırlandı.

Belediye Meclis üyesi Zian, erkekler olmadan cinsiyet eşitliği için mücadelenin mümkün olmadığı anlayışında hareket ettiklerini belirtiyor. Erkeklerin belediye tarafından organize edilen faaliyetlere genellikle katılmadığına dikkat çekiliyor.

Kadın Hakları Haftası vesilesiyle, 8 Mart 2018’de İspanya’da feminist grevin sembolü olan mutfak önlükleri kampanya logosu ile birlikte üretildi. Belediye yetkilileri, kadın haklarından yana olanların desteğini vurgulaması için bunu yaptıklarını belirtiyor.

Belediye, erekleri ve belediye görevlilerini kadın ve erkek arasındaki eşitsizliklerin farkında olduklarını göstermek amacıyla sembolik olarak bu önlükleri giymeye davet etti.