GÖRÜNTÜLÜ

Cenevre’de kadınlar Jin Jiyan Azadî’nin etkisini konuştu

Cenevre’de “Önderlik ve Kadın” konulu atölyeye katılan kadınlar, “Önder Apo’nun ortaya koyduğu kadın özgürlükçü paradigma, biz kadınların yolunu aydınlatıyor” dedi.

İSVİÇRE'DE 'ÖNDERLİK VE KADIN ATÖLYESİ'

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) Jineoloji Komitesi tarafından 2 Nisan'da başlatılan "Önderlik ve Kadın" atölye çalışması Aarau, Luzern ve Lozan kentleri ardından bugün Cenevre kentinde yapıldı.

Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK-Ge) Sema Yüce Kadın Komünü tarafından düzenlenen “Önderlik ve Kadın” atölye çalışmasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın kadın özgürlükçü paradigması etrafında tartışmalar yürütüldü.

Atölyede kadınların bakış açısıyla Abdullah Öcalan'ın fikirleri ele alındı. Kadınların Abdullah Öcalan'ın fikirleriyle tanışma sürecine ilişkin aktarımların yapıldığı atölyede kadın özgürlüğünü esas alan yeni yaşam modelinin savunulması ve yaşamın her alanına taşınması için mücadele edilmesi gerektiği ifade edildi.

Atölye çalışmasına ilişkin Sema Yüce Kadın Komünü üyeleri Şehriban Erdem ve Tuba Yılmaz, atölye çalışmasında toplumun kadına bakış açısının ve çocuğun nasıl şekillendiği konusunda karşılıklı deneyim aktarımında bulunduklarını, çalışmanın oldukça verimli geçtiğini dile getirdi.

Tuba Yılmaz, “Çocukluktan günümüze kadar Önder Apo’dan neler öğrendiğimizi, Önderliğin bize, topluma neler verdiğini konuştuk. Atölye çalışmasının sonunda da bir yaşam ağacı yaptık. Ağacın yapraklarına da Önder Apo’nun sözlerini yazdık” dedi.

Şehriban Erdem ise Jineolojinin temel sac ayakları olan yurtseverlik, düşünce ve iradede özgürlük, mücadele, örgütlenme, etik ve estetik başlıklarını tartıştıklarını söyledi. Şehriban Erdem, “Bizim yaşam ağacımız ‘Jin Jiyan Azadî’ sloganı üzerinde kök salıyor. Atölye çalışmasında bunu da konuştuk. Bu sloganın dünya kadınlarını nasıl etkilediğini tartıştık. Özellikle Rojhilat’ta başlayan ve bütün İran’ı etkileyen “Jin Jiyan Azadî” devrimi bütün İran’da yaşayan halkları etkiledi. Binlerce insan İran devletine karşı mücadele etti. Sadece biz Kürt kadınları için değil bütün dünya kadınları için önemli bir slogan haline geldi. Bugün bütün dünyada bu slogan yankılanıyor. Önder Apo’nun ortaya koyduğu kadın özgürlükçü paradigma, biz kadınların yolunu aydınlatıyor” dedi.