Cumartesi Annesi Eren son yolculuğuna uğurlandı

39 yıl boyunca gözaltında kaybedilen oğlu Hayrettin Eren’i arayan Cumartesi Annesi Elmas Eren, karanfillerle son yolculuğuna uğurlandı.

20 Kasım 1980’de İstanbul Haşim İşcan Geçidi’nde gözaltında kaybedilen oğlu Hayrettin Eren’in akıbetini öğrenmek için 39 yıldır mücadele eden Cumartesi Annesi Elmas Eren son yolculuğuna uğurlandı. Fotoğrafının üzerine "Unutmadın, unutmayacağız" diye yazan ve karanfillerle donatılan Eren’in cenaze törenine, Cumartesi Anneleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Ahmet Şık ve Filiz Kerestecioglu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ali Şeker, Utku Çakırözer, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ile çok sayıda gazeteci ve STK temsilcisi katıldı.

Avcılar’da bulunan Hacı Osman Camii’nde cenaze namazı kılınan Eren defnedilmek üzere alkış ve sloganlar eşliğinde Küçükçekmece Yeni Mezarlığı’na götürüldü. Burada yapılan defin işlemiyle Eren sevenleri tarafından sonsuzluğa uğurlandı.