Güven’in tutuklanması Mulhouse’da protesto edildi

Fransa’nın Mulhouse kentinde düzenlenen bir eylem ile DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in rehin alınması protesto edildi.

Mulhouse’daki Sema Yüce İnisiyatifi’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Porte Jeune’da yapıldı.

Kürt halkının yanı sıra Türkiyeli ve Fransız demokratik ve sol kurumların da destek verdiği eylemde DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in fotoğraflarının taşındı.

Sık sık “Jin, jiyan, azadi”, “La femme, la vie, la liberte” , “Türk rejimi faşizmdir”, “Terörist Erdoğan” sloganları atılırken, yapılan konuşmada ise Türk rejiminin faşizan uygulamalarının Kürt halkının iradesi üzerinde bir baskı aracına dönüştüğü vurgulandı.

Birçok Kürt siyasetçinin, seçilmiş belediye eşbaşkanın hukuksuz şekilde tutuklanarak cezaevlerine konulduğunun dile getirildiği konuşmada, Türk devletinin Kürt halkına topyekün savaş açtığına dikkat çekildi.

Leyla Güven’in barış ve demokratik siyasetteki ısrarının Kürt sorununun çözümünün anahtarı olduğunun altı çizilen konuşmada, Türk devletinin Kürt sorununu çözmemekteki ısrarını, Leyla Güven’i rehin alarak gösterdiği ifade edildi.

AKP – MHP, Erdoğan – Bahçeli faşist iktidarının artık insanlık için de büyük bir tehlike olduğunun belirtildiği konuşmada ayrıca TJK – E’nin başlattığı “Diktatörü yargılamak için 100 neden” kampanyasına katılım için çağrı da yapıldı.