Düsseldorf’ta “Öcalan’a özgürlük” yürüyüşü

Düsseldorf’ta Kürt Halk Önderi Öcalan’ın özgürlüğü talebi ve tutsakların başlattığı açlık grevlerini sahiplenmek amacıyla yüzlerce kişi yürüdü.

Almanya’nın Düsseldorf kentinde “İşgale faşizme, tecrite hayır, şimdi özgürlük zamanı” şiarıyla bir yürüyüş düzenlendi.

YJK-E NRW'nin organize ettiği yürüyüşe Düsseldorf, Köln, Bonn, Dortmund, Duisburg, Essen, Bielefeld ve Münster’den yüzlerce kişi katıldı.

ABDULLAH ÖCALAN’IN KADINA İLİŞKİN SÖZLERİ YAZILDI

Yürüyüş saat 13.30’da Corneliusplatz’da başladı. Yürüyüşün en önünde Almanca “Öcalan’a özgürlük” yazılı büyük pankart taşındı. Hemen arkasında kadınlar Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Bir toplumun özgürlük ölçüsü kadınların özgürlük düzeyidir” sözünün Almanca yazılı olduğu bez pankartı taşıdı.

Yürüyüşçüler Türkiye cezaevlerinde tecridi protesto amacıyla başlatılan ve 58. gününü geride bırakan açlık grevlerine “Sessizliği boz, cezaevlerinde açlık grevleriyle dayanışma” pankartıyla dikkat çekti. Genç kadınlar ise, Kürtçe “Önderliğin felsefesiyle erkek egemenliğini aşacağız, özgür kadın ideolojisini yaşamsallaştıracağız” pankartıyla yürüyüşte yerlerini aldı. Öcalan posterleri taşıyan eylemciler yürüyüş boyunca Öcalan’a özgürlük isteyen sloganlar attı.

TAMİLLERDEN MESAJ

Yürüyüş Düsseldorf HBF karşısındaki DGB Haus önünde bir mitingle sona erdi.

Mitingte konuşan HDP Avrupa temsilcisi Leyla İmret, yüzlerce tutsağın yürüttüğü açlık grevine dikkat çekti. Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların da tutsakların sesi olmasını istedi.

FED MED adına konuşan Ayten Dersim de Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecritin Kürdistan’a dönük işgal saldırılarıyla paralel yürüdüğüne dikkat çekti. Yürüyüşe Tamiller de bir mesaj göndererek Kürt halkının mücadelesiyle dayanışmada bulunduklarını belirttiler. Mesajda “açlık grevlerinin en önemli yanı Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti kırmayı hedeflemesidir. Öcalan hem bir siyasetçi hem bir filozof Kürt halkının çalınmış tüm haklarının savunucusudur” denildi. Ortak mücadeleye çağrı yapıldı. Yürüyüşte TEKO-JİN mesajı da okundu.