Ege’de kadınların 25 Kasım programı

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla Ege bölgesinde çok sayıda kentte yapılacak eylem ve etkinliklerin programı belli oldu.

25 Kasım günü Ege bölgesindeki alttı kentte kadınlar yürüyüş ve açıklamalar yapacak.

Kadınların eylem programı şöyle:

İZMİR

*“Şiddete, tacize, tecavüze, baskılara, sömürüye, mobbinge, haklarımıza dönük saldırılara karşı öfkemizi örgütlüyoruz” sloganıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi Eski Leman Kültür önünde bir araya gelecek olan 25 Kasım tarihinde İzmir Kadın Platformu’ndan kadınlar saat 19.00’da gece yürüyüşü gerçekleştirecek.

*İzmir Kadın Meclisleri ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu “Türkiye’de ve dünyada kadınlar özgür yaşayacak” sloganıyla 25 Kasım saat 18.00’de Alsancak İskele önünde bir araya gelecek.

MUĞLA

*Menteşe Kadın Platformu, 25 Kasım saat 18.00’da Akyol Parkı’nda bir araya gelerek Sınırsızlık Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirerek, açıklama yapacak.

*Bodrum’da kadınlar Kadın Dayanışma Derneği, Eşik Platformu, Muğla Kadınlar Birlikte Güçlü, çeşitli siyasi partiden kadınların katılımıyla 25 Kasım saat 17.30’da Tepecik Cami Meydanı’nda bir araya gelerek cadde boyunca yürüyecek.

DENİZLİ

*Denizli Kadınlar Birlikte Güçlü’nün çağrısıyla bir araya gelecek olan kadınlar 25 Kasım saat 18.00’da Candoğan Parkı’nda basın açıklaması gerçekleştirecek.

AYDIN

*“Sesimiz yankılansın birbirimiz için sokakta, erkek devlet şiddetine karşı isyandayız” diyen kadınlar Aydın’da Nevzat Biçer Parkı’nda Aydın Kadın Dayanışma Platformunun çağrısıyla basın açıklamasında bir araya gelecek.

*Kuşadası’nda kadınlar Denizbank önünde 25 Kasım saat 16.00’da Kuşadası Kadın Platformu ve Aydın Barosu Kadın Hakları Komisyonu basın açıklaması gerçekleştirecek.

MANİSA

*Manisa Kadın Platformu “Yaşamlarımızı savunuyoruz, sokaklara çıkıyor ve şiddete hayır diyoruz” sloganıyla Manolya Meydanı’nda 25 Kasım saat 17.30’da basın açıklaması gerçekleştirecek.

*Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Manisa Kadın Meclisleri 27 Kasım’da saat 17.00’da Manolya Meydanı’nda “Türkiye’de ve Dünyada Kadınlar yaşayacak” sloganı ile basın açıklaması gerçekleştirecek.

BALIKESİR

*Körfez Bağımsız Kadın Dayanışmasını oluşturan Ayvalık, Burhaniye’de, Altınoluk ve Akçay Kadın Platformları da çeşitli saatlerde ilçe merkezlerinde basın açıklamaları gerçekleştirecek.