‘Egîd yoldaşın direniş mirasını esas alıyoruz’

YJA Star gerillası Bêrîvan Maku: “Heval Egîd’in 1984 yılında işgalcilere sıktığı ilk kurşunun ardından başlayan silahlı mücadele bugün hala Kurdistan dağlarında devam ediyor. Bizler de heval Egîd’in bıraktığı direniş mirasını esas alıyoruz.”

YJA Star gerillası Bêrîvan Maku, Kürt halkının Diriliş Bayramı olan 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümü vesilesiyle ANF’ye konuştu.


15 Ağustos Atılımı’nı kutlayarak sözlerine başlayan Bêrîvan Maku, “Öncelikle Rêber Apo başta olmak üzere herkesin Diriliş Bayramı’nı kutluyorum. Ölümsüz komutan Egîd’i saygı ve minnetle anıyorum. 15 Ağustos’un anlamı hem Kürt halkı hem de özgürlük gerillaları için yeniden doğuş demektir. Halkımız da, bizler de 15 Ağustos Atılımı’nın verdiği güç, moral ve direniş azmiyle Diriliş Bayramı’nı kutlamaktayız. Bunun için büyük bir anlam içermektedir 15 Ağustos. Heval Egîd’in 1984 yılında işgalcilere sıktığı ilk kurşunun ardından başlayan silahlı mücadele bugün hala Kurdistan dağlarında devam ediyor. Bizler heval Egîd’in bıraktığı direniş mirasını esas alıyoruz.

Heval Egîd, özgürlük için, özgür bir yaşam için verilen mücadelenin koşul, mekan, coğrafya ne olursa olsun imkansız olmadığını ispatladı. Heval Egîd kişiliğiyle, cesaretiyle bir kahraman olarak tarihe geçti. Egîd yoldaşın bize bıraktığı miras üzerinde yürüyüp, mücadele edip yaşamaktayız. Zap, Avaşîn, Metîna ve Xakurkê alanlarında yürütülen bu direniş, sergilenen duruş ve ruh heval Egîd, Mazlum, Kemal ve Saraların ruhudur. Bu direniş her zaman var olacaktır. Ne olursa olsun Önder Apo’nun emeklerine layık olacağız. Her zaman Önderimizle olacağız, fikir ve felsefesini yaşatacağız” diye konuştu.