Erkek şiddeti: İstanbul'da cinayet, Samsun'da şüpheli ölüm

İstanbul’da bir kadın katledilirken, Samsun’da ise bir kadın şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi.

İstanbul’un Pendik ilçesinde Ramazan Su, şiddet uyguladığı Nermin Celep’i daha sonra bindiği takside kesici aletle yaraladı. Taksi şoförü tarafından hastaneye götürülen Celep, burada yaşamını yitirdi.

Katil erkek Ramazan Su gözaltına alındı.

 
SAMSUN
Samsun’un İlkadım ilçesi Hançerli Mahallesi'nde, Gürcistanlı Mzia Okriashvili şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Evde bulunan H.H.Y. isimli erkek gözaltına alındı. Okriashvili'nin cansız bedeni, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin morguna kaldırıldı.

 
İZMİR
İzmir Karşıyaka ilçesinde 3 Kasım 2020'de boşanmak isteyen Aycan Kıncı'yı ağır yaralayan Burak Kıncı hakkında görülen duruşmada mahkeme heyeti “eşini kasten öldürmeye teşebbüs” suçunu işlediği gerekçesiyle indirim uygulamadan 18 yıl hapis cezası verdi. Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen indirimsiz 18 yıl hapis cezasına sanık avukatları itiraz ederek, dosyayı istinafa taşıdı.
İzmir Bölge Adliye Mahkemesi 4'üncü Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını onadı.
 
KATİL POLİS: VATAN SEVGİM VAR
 
Ankara Keçiören Eğitim Araştırma Hastanesi'nde anestezi teknikeri olarak çalışan Sevginur Aktaş’ı katletmeye çalışan ve engelli kalmasına neden olan Türk polisi Müslüm Aktaş’ın tutuklu yargılandığı davanın duruşması Ankara 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Katil polis, "Ben masumum. Vatan sevgisi ile görevini yapan namuslu ve şerefli bir Türk polisiyim" ifadesini kullandı.
Duruşma ertelendi.