Fransa’da Kürt kadın, birlikte yaşadığı erkek tarafından katledildi

Fransa’nın Strasbourg kentinde yaşayan ve 23 Aralık’tan beri kayıp olan Yasemin Çetindağ (25), iki ay öncesine kadar birlikte yaşadığı Savaş Özyanık (42) tarafından katledildi.

Ailesinin kendisine ulaşamaması üzerine 23 Aralık tarihinde polise kayıp bildirisinde bulunduğu Yasemin Çetindağ’ın, Bölgelerarası Adli Polis Müdürlüğü’nün (DIPJ) yürüttüğü soruşturma sonucunda katledildiği ortaya çıktı.

Aslen Bingöllü olan baba Azad Çetindağ, “Kızım bu kişi ile yaklaşık 8 yıldır birlike yaşıyordu. Dört çocukları vardı. Son dönemlerde ise kızım kendisiyle birlikte yaşamak istemiyordu” dedi.

Baba Çetindağ şu bilgileri verdi: “En son 23 Aralık sabahı kızımın katili eve gidiyor. Yasemin’in başkalarıyla konuştuğunu söyleyip, çocukların gözleri önünde ilkin tokatlıyor. Sonra ise mutfaktan aldığı bıçakla yaralıyor. Bununla yetinmeyip kızımı, boynuna sardığı fularla boğuyor. Sonra ise Yasemin’in cansız bedenini banyoya taşıyıp, kapıyı kilitliyor. Çocukları alıp kendi evine götürüp geri dönerek, bir arkadaşıyla kızımın cansız bedenini yakında bulunan bir ormana gömüyorlar.”

Şu an Bingöl’de olduğunu sözlerine ekleyen Çetindağ, “Her sabah kızımla mutlaka telefondan görüşüyordum. O sabah aramayınca merak edip aradım ama ulaşamadım. Diğer kızımı aradım. Onlar da ulaşamıyormuş. Sonra katili aradıklarında, çocukların yanında olduğunu ama Yasemin’i görmediğini söylemiş” diye anlattı.

Baba Çetindağ, şöyle devam etti: “Bunun üzerine aileme hemen polise kayıp bildiriminde bulunmalarını istedim. Polis çocukları alıp aileme teslim etmiş. Sonra Yasemin’in evine gittiklerinde banyonun temiz olduğunu ama detaylı araştırma sonunda ise kan izlerine rastlıyorlar. Fakat bu kişi Yasemin’i görmediğini söylüyor. Gözaltına alınıyor.

En büyük torunum Asmin (8) aynı akşam büyük annesine yaşanılanı detayları ile anlatmış. Anlattıklarım torunumun aktarımlarıdır. Buna rağmen katil ise Yasemin’i görmediğini söylemiş. Ama polisin detaylı araştırması sonrası kızımın cesedi 28 Aralık Pazartesi sabahı Vendenheim ormanında gömülü olarak bulundu.”

Polis yetkililerinin verdiği bilgiye göre Yasemin Çetindağ, 23 Aralık'ta Strasbourg'un Montagne-Verte semtinde dört çocuğuyla birlikte kaldığı dairede eski eşi tarafından öldürüldü ve cansız bedeni ormana gömüldü.

Polis yetkilileri ise, arkadaşının Yasemin’i gömdüğü yeri göstermesi sonrasında Savaş Özyanık’ın (42) cinayeti kabul ettiğini ve 26 Aralık tarihinde tutuklanarak cezaevine konulduğu bilgisini kamuoyuna duyurdu.

Cinayet soruşturması hakkında bilgi veren polis yetkilileri, Savaş Özyanık’a yardım eden kişinin 48 yaşında olduğunu ve uyuşturucu kaçakçılığı dahil, adli bir çok suçtan 11 kez tutuklandığını belirtti.

Yetkililer, Yasemin Çetindağ’ın cansız bedenini aracının bagajında taşıyan bu kişinin itirafları sonucunda Vendenheim ormanlarında Yasemin Çetindağ’ın cansız bedenine ulaştıkları bilgisini verdi.