Fransa’daki kadınlara 3 Ağustos çağrısı

Kürt Kadın Hareketi Fransa seksiyonu TJK-F, DAİŞ çetelerinin Êzidîlere yönelik soykırım saldırılarının beşinci yıldönümü olan 3 Ağustos vesilesiyle kadınları alanlara çıkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan TJK-F Koordinasyonu, “Erkek egemen sistemin vurucu gücü olan DAİŞ’in, Şengal’e dönük soykırım girişiminin üzerinden 5 yıl geçti. Öncelikle bu saldırıda yaşamını yitirenleri saygıyla anıyoruz” dedi.

3 Ağustos 2014’te Şengal’e yönelik soykırım saldırılarını hatırlatan TJK-F, katledilen ve kaçırılan binlerce, kadın, erkek ve çocuğu andı.

Kaçırılan kadın ve kız çocuklarının cinsel köle statüsüne indirgendiğini de hatırlatan TJK-F, “Bazı insanlardan ise hala haber alınamıyor. O günden bu yana dört bir yana dağılmış çocuklarına ulaşmaya çalışan acılı aileler, hala kanayan yaralarını sarmaya çalışıyorlar” dedi.

Tüm dünyanın gözleri önünde ve egemen devletlerin korkunç sessizliği içinde binlerce katledildiği yada pazarlarda satıldığını kaydeden TJK-F, “Hâlâ DAİŞ'in elinde bulunan binlerce Êzidî kadının derhal kurtarılması ve sessizliğin bozulması gerekmektedir” diye belirtti.

TJK-F, Şengal’de DAİŞ çeteleri tarafından katledilen ve kaçırılan kadınlar için, 3 Ağustos günü saat 11.00’de dünya çapında 1 dakikalık saygı duruşu yapılacağını belirtti.

Açıklamada “TJK-F Koordinasyonu olarak, Fransa'da yasayan tüm kadınları, bulundukları bölgelerde yapılacak eylemlere katılma çağırısı yapıyoruz” denildi.