Fransız amiralden Ankara'ya: Nükleer bir güce böyle saldırılmaz!

Fransa uçak gemisi Clémenceau eski komutanı ve tüm general Alain Coldefy, Fransa ve Türkiye'nin deniz günü değerlendirirken, Fransa'nın dünyanın ikinci büyük karasularına sahip olduğunu belirtti.

Aynı zamanda "Amiral, le sel et les étoiles" isimli kitabın yazarı olan Coldefy, France Info TV'de Fransa ve Türkiye'nin deniz gücünü değerlendirdi.

'FRANSA DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜK KARASULARINA SAHİP'

Coldefy, "Fransa dünyanın en büyük ikinci karasularına sahiptir: Birleşmiş Milletler'e göre, 11 milyon kilometre kare. Su zenginliği ve dipteki zenginliklere sahip. Ama yağmalanmasına izin veriyor çünkü tüm zenginliklerini koruyacak ne isteği ne de olanakları var" dedi.

Doğu Akdeniz'de de başta gaz olmak üzere büyük kaynakların olduğunu kaydeden Amiral Coldefy, "Türkiye'nin neredeyse karasuları yok ve BM'nin bu paylaşımını kabul etmiyor" dedi.

'TÜRKİYE'NİN BAŞINA 800 HİROŞİMA DÜŞER!'

Coldefy, "Zorluk çeken diktatörler, kendi halkına karşı döner ve halkını çevrelerinde birleştirmek için maceralara atılır. Türkiye Cumhurbaşkanı'nın yaptığı bu" diye ekledi.

Coldefy, "Sadece bir bilgi vermek istiyorum. Bir nükleer güce bu şekilde saldırılmaz. Vatandaşlarımızın belki bilmediği bir rakam var: Eğer Cumhurbaşkanı atom bombası kullanmaya karar verirse, Türkiye'nin başına 800 Hiroşima düşmesi demektir. Bu aptalcadır. Sözkonusu olan sözlü mızrak dövüşüdür. Filmin sonunda, ki ABD ve Rusya'nın tutumuna bağlıdır, başta da Amerika'nın tutumuna bağlıdır, Erdoğan kendi topraklarına geri dönecek" yorumunda bulundu.