Fransız kadınlar KJK’nin kampanyasını selamladı

İki ayrı etkinlikle KJK’nin Êzidî ve Afgan kadınlarla dayanışmak amacıyla başlattığı kampanyayı selamlayan Fransız kadınlar, “Saldırılara yanıtımız, dayanışma ve kadınların enternasyonalist bir perspektifle örgütlenmesi olacaktır" mesajını verdi.

Fransız kadınlar, farklı iki mekanda düzenledikleri eylem ile KJK’nin, “Hegemon Erkek Saldırılarına Karşı Afgan ve Şengal Kadınlarının Yanındayız” mottosuyla başlattığı kampanyayı desteklediğini ifade etti.

Etkinliklerin ilki Larzac platosunda Enternasyonalist Kadınlar tarafından gerçekleştirildi. 3-6 Ağustos tarihleri arasında düzenledikleri kamp sırasında bedenleri ile “Jin jiyan azadî” yazan kadınlar, şu mesajı verdi: "Direniş" toplantıları sırasında, Şengal ve Afganistanlı kadınlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz. Kapitalist moderniteden beslenen ataerkillik, kadın, doğa ve yaşam katliamlarının kökeninde yer almaktadır.Bu saldırılara yanıtımız dayanışma ve kadınların enternasyonalist bir perspektifle örgütlenmesi olacaktır.”

KADIN KIRIMINA KARŞI ÖZ SAVUNMA

İkinci dayanışma mesajı ise Fransa Feminist Kadın Koordinasyonu’nun yaptığı bir etkinlikte verildi. Buluşma sonrası görüntü veren kadınlar, 3 Ağustos’un Şengal’de, 15 Ağustos’un Afganistan’da kadın kırımlarının yaşandığı tarih olduğuna dikkat çekerek, kadın kırımlarına karşı öz savunma mesajı verdi. Kadınlar şunları haykırdı: “Ataerkilliğe, bütün diktatörlüklere karşı yaşasın kadın direnişi! DAİŞ ve Taliban’a kadar öz savunma! Jin jiyan azadî. Zan zendegi azadi.”