Freiburg, Oldenburg, Kiel ve Münih’de halk Efrîn için alanlardaydı

Almanya’nın Freiburg, Oldenburg, Kiel ve Münih kentlerinde düzenlenen eylemlerle Türk devletinin Efrîn’deki kadın katliamları, tecavüzleri, savaş suçları ile doğa ve kültür katliamları protesto edildi.

Eylemlerde Türk devleti ve çetelerinin yaptığının işgalci zihniyetin bir yansıması olduğu belirtildi.

FREIBURG

Almanya’nın Freiburg kentinde Türk devleti ve çetelerinin işgali altındaki Efrîn’de kadın karşı suçlar, doğa ve kültür soykırımı kınandı. Çok sayıda Kürdistanlının katıldığı eylem Alte Alte Synnagoge Platz’da yapıldı. Eylemi organize eden Nûda Kadın Meclisi bileşenleri, “Diktatörü yargılamak için 100 neden, 100 bin imza” kampanyası kapsamında imza da topladı.

OLDENBURG

Almanya’nın Oldenburg kentinde de bir yürüyüş ile Türk devletinin Efrîn’deki insanlık suçları, kadın katliamları protesto edildi.

Zelal Kadın Meclisi ve Aurich Halk Meclisi’nin çağrısı ile düzenlenen yürüyüş Marktplatz’da başladı.

Garê direnişinin moral ve coşkusu ile yürüyen Kürdistanlılar sık sık, “Biji berxwedana Garê”, “Biji berxwedana Efrîne” “Biji berxwedana zindana” sloganları attı.

Yürüyüşte okunan bildiride de Türk devleti ve çetelerinin kadınları kaçırdığı, tecavüz ettiği belirtildi ve bu işgal zihniyetinin bir yansıması olduğu belirtildi.

Yürüyüş, 25, 26 ve 27 Şubat tarihleri arasında Oldenburg Langestrasse’de yapılacak Şengal’i savunma direniş çadırına katılım çağrısı ile sona erdi.

KIEL

Almanya’nın Kiel kentinde de bir yürüyüş ile Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’deki katliamları protesto edildi.

Kiel HBF önünde düzenlenen miting Kiel Jiyana Jin tarafından organize edildi.

SKB, MLKP, FEDA, TEV-ÇAND Kiel ve Rojava İnisiyatifi de katıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Efrîn’e yönelik işgal ve saldırı politikaları ile kadına yönelik gelişen soykırımcı politikalar kınanırken, “Kadına uzanan eller kırılsın”, “Tecavüz bir devlet politikasıdır”, “Jin, jiyan, azadi” sloganları atıldı.

MÜNİH

Almanya'nın Münih kentinde Alman sol örgütlerin düzenlediği NATO Güvenlik Konferansı'na karşı eylemde Efrîn’de Türk devletinin işgali ve işlediği suçlar protesto edildi. Birçok Alman sol örgütün yanı sıra Münih ve Nürnberg Demokratik Kürt Toplum Merkezleri de katılarak Efrîn işgalini protesto etti.

Türk devletinin Efrîn'de katlettiği sivillerin posterleri ve katliamları kınayan pankartlar taşındı. Türk devletinin işgaline tepki gösterilirken, Türk devletinin Kürtlere karşı insanlık suçu işlediği NATO'nun bu suça destek verdiği belirtilirken, NATO ve NATO ülkelerine iki yüzlü politikalarına son vermeleri çağrısında bulunuldu.