'Fuhuşa zorlayan polis Uysaler'in peşini bırakmayacağız!'

Kayyumun atadığı ve bir kadını fuhşa zorlayan polis Ercan Uysaler'in duruşmasını izleyen kadınlar, "Uysaler korunuyor. Peşini bırakmayacağız" dedi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne yeniden kayyum olarak atanan Vali Mustafa Yaman, önceki kayyumluğu döneminde belediyenin iştiraki olan Kent A.Ş.'de müdür olarak görevlendirdiği polis Ercan Uysaler, kadın çalışan D.S.’yi fuhşa zorlamıştı. Uysaler'in yargılandığı davanın ilk duruşmasını izleyen kadın kurumları, duruşma sonrası Mardin Adliyesi önünde açıklama yaptı.
HDP Mardin Kadın Meclisi, Rosa Kadın Derneği, Amed Barosu Kadın Hakları İzleme Komisyonu ve Mardin Şahmaran Kadın Platformu tarafından yapılan eylemde onlarca kadın bir araya geldi.
İlk açıklamayı yapan Mardin Tabip Odası Başkanı Derya Etem, kadınlar olarak önceki yıl aynı yerde başka bir kadının uğradığı cinsel istismara ilişkin açıklama yaptıklarını hatırlattı. Etem, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nin bir kadını cinsel istismara maruz bırakan özel harekat polisi B.K. hakkında beraat kararı vermesini kabul etmediklerini söyledi.

'TÜM DELİLLERE RAĞMEN...'

Ardından kadın örgütleri adına Şahmaran Kadın Platformu üyesi Gülizar İpek konuştu. İpek, "Savcılık, ses kayıtları ile tanıkların ifadeleri mevcutken mağdurların şikayetleri ve anlatımlarına rağmen Ercan Uysaler’in ‘basit cinsel saldırı’ suçuyla yargılanmasını istedi. Sanık avukatı beyanları ve yaptığı savunma ile var olan cinsel istismarı meşrulaştırmaya çalışmıştır. Müvekkili ile birlikte biz kadınlardan korktu ki duruşmayı kapalı yapma talebinde bulundu" dedi.
Tüm kadınları davanın 9 Ocak’ta görülecek ikinci duruşmasına davet eden İpek, “Ercan Uysaler davasının cezasızlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz" diye belirtti.

'KAYYUM, HIRSIZ VE TACİZİN ADIDIR'

HDP Mardin Milletvekili Pero Dündar ise Uysaler’in korunduğunu söylerken, "Kayyumlar, hırsızlığın ve tacizin adıdır. Biz kadınlar, Uysaler ve onun gibilere bu dünyayı dar edeceğiz" diye konuştu.