'Gare saldırısı ve tecride karşı mücadeleyi büyütelim'

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, Türkiye kentlerinde eylemler düzenleyerek, "Önder Apo'nun özgürlüğü için her birimiz gerekirse fedaice direnip ateşten bir halka olmaya hazırız" dedi. İnisiyatif, Kürt gençlerini Gare'ye saldırılara karşı direnmeye çağırdı.

Jinen Tirejen Roje İnisiyatifi, 15 Şubat Komplosu'na karşı ve Gare ile zindanlarda direnenleri selamlamak için eylemler düzenledi.
İnisiyatif tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"15 Şubat Uluslararası Komplosu'nun yıl dönümünde öncelikle 'Güneşimizi Karartamazsınız' direniş halkası şehitleri ve bu komploculara karşı bugüne kadar fedai eylemlerle komployu boşa çıkaran şehitlerimizin şahsında özgürlük mücadelesinde şehit düşen yoldaşlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz. PKK'nin ve Önder Apo'nun mücadelesinin gittikçe büyüyüp dört parça Kürdistan'a yayıldığı bir zamanda uluslararası bir komplo ile hem Önder Apo'yu hem de PKK'yi tasfiye etme planlarını devreye koydular. PKK ve Önder Apo'nun tasfiyesi ile Kürt halkını imha etmeyi planlayan uluslararası güçler şunu bilmelidir ki bu komplo şehitlerimizin fedaice direnişi ile boşa çıkarıldı. Bugün İmralı tecrit sistemi ile komployu devam ettiren TC faşizmi ve uluslararası güçler bilsin ki artık zamanı gelmiştir. Kürt halkı Önder Apo'suz bir gün bile yaşamak istemiyor. Tecride karşı zindanlarda başlayan ve Avrupa ve Kürdistan'a yayılan açlık grevi direnişleri bu komploculara en büyük cevaptır ve bu direniş ne olursa olsun başarıya ulaşacaktır.

'FEDAİCE DİRENMEYE HAZIRIZ'

Apocu gençlik artık Önder Aposuz bir yaşamı asla kabul etmeyecek. Gün Önder Apo'yu özgürleştirme ve işgal saldırılarına karşı direnme, komployu boşa çıkarma günüdür. Bugün Medya Savunma Alanlarına, Gare'ye yapılan işgal saldırıları da bu komplonun bir devamıdır ve özgürlük gerillasını tasfiye etme konseptidir. 15 Şubat Uluslararası Komplosu ile başaramadıklarını Rojava devrimine, Şengal'e, Medya Savunma Alanlarına, bir bütünen Kürt halkına saldırarak ve özelde İmralı ve zindanlardaki tecrit ile elde etmek istiyorlar. Dost ve düşman herkes bilsin ki Kürt halkının, Ortadoğu'nun ve hatta dünyanın kaderini belirleyecek olan Önder Apo ve PKK'dir, bunun dışında hiçbir güç bu topraklarda özgürlük ve demokrasi getiremez. Biz Jinen Tirejen Roje İnsiyatifi olarak diyoruz ki, Önder Apo'nun özgürlüğü için her birimiz gerekirse fedaice direnip ateşten bir halka olmaya hazırız.

 Bu temelde kahraman Kürt gençlerini ve genç kadınlarını Gare'de yapılan işgal saldırılarına karşı aktif mücadele etmeye ve tecridi parçalayarak Önder Apo'nun özgürlüğü için mücadeleye çağırıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz bu eylemler ile zindanlardaki açlık grevi direnişlerini ve Gare'de direnen kahraman gerillaları selamlarken, bu eylemleri komploya karşı bedenini ateşe veren ve fedai eylemler ile Güneşimizi Karartamazsınız diyen ve bu komploya cevap olan şehitlerimizin anısına gerçekleştirdiğimizi belirtiyoruz."

EYLEMLERİN AYRINTILARI

İnisiyatif, eylemlerin ayrıntılarını ise şöyle açıkladı:

"9 Şubat: Edirne Meriç'te AKP'li faşistlere ait 6 araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanamaz hale getirildi.
9 Şubat: Tekirdağ Malkara'da Ülkü Ocaklarına ait 3 lüks araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.
8 Şubat: Kocaeli Dilovası'nda Türk faşistlere ait 7 araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.
8 Şubat: İstanbul Ümraniye'de AKP'li faşistlere ait beyaz eşya üretim fabrikası ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.
8 Şubat: Yalova Çınarçık'ta Türk faşistlere ait 4 katlı tekstil atölyesi birimlerimizin teknik bir çalışma sonucunda ateşe verilip büyük çapta maddi zarara uğratılmıştır.
10 Şubat: İstanbul Şile'de AKP'li faşistlere ait 1 nalbur deposu birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.
10 Şubat: Sakarya Hendek'te AKP belediyesine ait 1 kamyon birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.
11 Şubat: Kocaeli Gebze'de beyaz eşya üretim fabrikası birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.
12 Şubat: İstanbul Hadımköy'de AKP-MHP'li faşistlere ait 5 araç birimlerimiz tarafından ateşe verilip kullanılamaz hale getirildi.
11 Şubat: İstanbul Beylikdüzü'nde polis aracına EYP'li ve molotoflu sabotaj eylemi düzenlenmiştir. Eylemde 1 faşist polis yaralanmış, eylem sonrası birimlerimiz güvenli bir şekilde yerlerine çekilmiştir."