Gerillalar: YJA STAR cevaptır

YJA STAR gerillaları, kadınların özgürlük mücadelesinde yer almasının, kadın köleliğine ve onun sistemine en büyük cevap olduğunu belirterek, “Kadın, öz savunmasıyla öz gücünün farkına vararak, hakikatini görür” dedi.

AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyi büyüteceklerini belirten YJA STAR gerillaları, şu an dağlarda verdikleri ideolojik ve silahlı mücadelenin, tüm dünya kadınları için olduğunu söyledi.

YJA STAR gerillalarının, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü vesilesiyle ANF’ye konuşmalarını paylaşmaya devam ediyoruz.

YJA STAR gerillası Dicle Amed, Kürt kadınların her türlü şiddetle karşı karşıya olduklarını; sömürgecilerin Kürdistan’ın dört parçasında soykırım dayattıklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

“Kendi ordumuzu, öz savunma gücümüzle oluşturduk. Bu sadece biz Kürt kadınların ordusu değil, dünyadaki tüm kadınların öz savunma ordusudur. Hiçbir şekilde baskı ve zulmü kabul etmeyeceğiz.”

Türk devlet görevlilerinin Kürt kadınlarını hedef almasının bilinçli ve sistematik bir saldırı olduğunu belirten Amed, “Analarımız kıyameti koparmalı. Kadınlar sokakları, eylem alanlarına çevirmeli. Unutmamak gerekir ki; kadın ülkedir, ahlaktır, yaşamdır, dildir, toplumsallıktır, kültürdür. Kadına saldırıyla toplum ve tüm değerleri hedef alınıyor” şeklinde konuştu.

DÜŞMANI TANIMALI, AYAKTA OLMALI

Bêrîtan ve Zîlanlar’ın takipçileri olan YJA STAR gerillaları olarak AKP-MHP faşizmine karşı mücadeleyi büyüteceklerini belirten Evîn Efrîn ise yılın her gününü, 25 Kasım gibi ele alıp ayakta olacaklarını söyledi.

Düşmanın, kadını düşünsel, fiziksel ve kültürel olarak sindirmeye, özgürlüğünü gasp etmeye çalıştığını kaydeden Efrîn, “Hiçbir zaman faşist sisteme karşı boyun eğmeyeceğiz. Örgütlü mücadelemizi güçlendirmeliyiz. Bizim şu an dağlarda verdiğimiz ideolojik ve silahlı mücadele, sadece Kürt kadınları için değil, tüm Ortadoğu ve dünya kadınları içindir. Özellikle genç kadınlar, düşmanın uyguladığı özel savaşa karşı uyanık olmalı, öz savunmalarını oluşturmalı” dedi.

ZAFER, MÜCADELEYLE GELİR

Örgütü kadın gücünün oluşmasını sağlayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigmasının önemine dikkat çeken YJA STAR gerillası Arzeba da şunları ifade etti:

“Kadınlar olarak yönümüzü Kürdistan dağlarına ve Önder Apo’ya çevirdik. Kadınlar olarak özgürlük mücadelesinde yer almamız, kadın köleliğine en büyük cevaptır. Kadınlar, kendi öz savunmalarını yapamadan doğru bir mücadele veremez. Kadın, ancak kendi öz gücünün farkına vararak, hakikatini görür. Tüm kadınları örgütlü mücadeleye çağırıyorum. Özgürlük ve zaferi, mücadeleyle elde edeceğiz.”