Gever Belediyesi Eşbaşkanı Yaşar’ın tahliye kararı durduruldu

Gever Belediye Eşbaşkanı Remziye Yaşar, dün görülen duruşmasında verilen tahliye kararına itiraz ardından tahliyesi durduruldu.

Hakkari 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tahliyesine karar verilen Gever Belediye Eşbaşkanı Remziye Yaşar’ın tahliyesi yapılan itiraz ile durduruldu.

Hakkari 1’nci Ağrı Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmasının ardından adli kontrol şartı ile tahliyesine karar verilen Yüksekova Belediye Eşbaşkanı Remziye Yaşar’ın tahliyesi yapılan itiraz ile durduruldu. Savcılık makamının itirazını değerlendiren 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi kararında direnince savcılık makamı bir üst mahkeme olan 2’nci Ağrı Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulundu. Gece yarısı apar topar toplanan mahkeme heyeti savcılığın talebini değerlendirerek Yaşar’ın tahliyesine yapılan itirazı kabul ederek Yaşar’ın tahliye kararını reddetti.

Yapılan uygulamanın hukuk dışı olduğunu belirten Yaşar’ın avukatlarından Harika Karataş yapılan itiraza karşı kendilerinin de itiraz edeceklerini belirterek, “Yapılan uygulama büyük bir talihsizliktir. Bu siyasi bir karardır ve bizler de yapılan itiraza karşı itiraz edeceğiz” dedi.