Halep’in Şêxmeqûsd ve Eşrefiyê mahallelerinde 8 Mart etkinlikleri

Halep’in Şêxmeqûsd ve Eşrefiyê mahallelerinde Kongreya Star tarafından 8 Mart’a ilişkin eylem ve toplantılar düzenlendi.

Kongreya Star’ın “Direnişimiz Kadın Mücadelesinin Güvencesidir” sloganıyla her yerde düzenlenen 8 Mart etkinlikleri kapsamında Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde onlarca kadının ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Kongreya Star Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Koordinasyonu yöneticilerinden Amîna Xidir, 8 Mart’ın tarihsel önemine değindi. Amîna Xidir, toplumun ve doğanın değerlerini zayıflatma politikası izleyen kapitalist devletlerin bunu 8 Mart'ta uygulamak istediklerini söyledi.

Amîna Xidir, “Bu politikayı uygulamadaki amaçları, direniş tarihini ve dayandığı mücadeleyi unutturmaktır. Ancak bu işe yaramayacaktır. Kadınlar buna karşı da direniyor. Mücadelemizi hayatın her alanında yoğunlaştırırsak bu yıl kadınların kurtuluş, mücadele ve soykırıma son verme yılı olacaktır” dedi.

“Kuzey ve Doğu Suriye'deki kadınlar son on yılda kadınların özgürleşmesinin anlamını kavradılar” diyen Amîna Xidir şunları belirtti: “Birkaç ay önce Seda ve Hind yoldaşlarımız kadın özgürlüğüne duydukları sevgiden vazgeçmedikleri için vahşice öldürüldü. Kadın devriminin merkezi olan Kuzey ve Doğu Suriye’de 8 Mart'ı iki şehidimizin ruhlarıyla kutluyoruz.”

Toplantı 8 Mart’ın tarihsel sürecine ve Rojava Devriminde Kadının rolüne ilişkin bir sinevizyonla sona erdi.