Hamburg, Antwerpen ve Helsinki'de 8 Mart kutlandı

Hamburg, Antwerpen ve Helsinki'de bir araya gelen binlerce kadın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü coşkulu bir şekilde kutladı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Almanya'nın Hamburg, Belçika'nın Antwerpen ve Finlandiya'nın Helsinki şehrinde alanlara çıkan binlerce kadın tarafından kutlandı.

Hamburg'un Landesbrücken semtinde bir araya gelen kadınlar ellerinde YPG-YPJ bayrakları ile yürüyüşe geçti. Bayrakların yasak olduğunu iddia eden polisler ile kitle arasında kısa süreli bir gerginlik çıktı. Sakine Cansız, Clara Zetkin, Hevrin Xelef, Rosa Luxemburg posterlerinin taşındığı yürüyüşte, sık sık "Jin Jiyan Azadî", "Yaşasın Rojava devrimi" ve "Yaşasın kadın dayanışması" sloganları atıldı. Yürüyüşün ardından kadınlar Hamburg DKTM binasına giderek kutlamalarını burada sürdürdü.

ANTWERPEN

Belçika'nın Antwerpen şehrinde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle stant açıldı. 43 kadın örgütünün ortak düzenlediği etkinlikte Radio Centrale röportaj verildi.

HELSİNKİ

Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de de 8 Mart coşkulu bir şekilde kutlandı. Paris'te katledilen Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan'ın posterlerinin açıldığı etkinlik halaylarla sona erdi.