Hamburg'da katledilmek istenen Meryem Şahin'in duruşması görüldü

Hamburg'da eski eşi tarafından katledilmek istenen Meryem Şahin'in duruşması görüldü. Duruşma öncesi açıklama yapan kadınlar, kadına şiddetin arttığını, Kürdistan'da ise Türk devlet güçlerinin kadınları hedef aldığını belirtti

Eski eşi Kalender Erdoğan tarafından 1 Mayıs 2020'de çocuklarının gözü önünde katledilmek istenen ve ağır yaralanan Meryem Şahin'in davasının duruşmasına Hamburg Eyalet Mahkemesi'nde devam edildi.

Duruşmanın yapılacağı mahkemenin önünde toplanan kadın örgütleri, adalet talebinde bulundu.

Hamburg ATİK, Yeni Kadın, Hamburg Rojbin Kadın Meclisi'nin yanı sıra Alman kadın kurum temsilcileri ve Hamburg Sol Parti Eşbaşkanı Cansu Özdemir de eyleme katıldı.

'ÖRGÜTLÜLÜK İLE AŞILIR'

Özdemir, salgınla birlikte kadına şiddetin arttığını, yıl başından bu yana 8 kadının katledildiğini belirtti.
Alman kadın hakları savunucusu, Gazeteci Annet Bender de salgında kadın ve çocuklara şiddetin yüzde 8'den yüzde 23'e çıktığını söyledi, bunun örgütlülükle aşılabileceğini dile getirdi. 
Yazar ve insan hakları savunucusu Anja Flach ise özgürlüğünü elde etmek isteyen kadınların erkeklerin hedefinde olduğunu belirtti. Flach, Kürdistan'da da kadınların devlet güçleri tarafından tecavüze uğradığını, katledildiğini söyledi.
Mitingde aynı zamanda Avrupa Kürt Kadın Hareketi tarafından başlatılan "Diktatörün Yargılanması İçin 100 Neden" kampanyası için imza toplandı.
Meryem Şahin'in duruşması  22 Şubat'ta devam edecek.