HDP: AKP, kadınların gücünden büyük korku duyuyor

Kadınlara yönelik gözaltı-tutuklamalara tepki gösteren HDP Kadın Meclisi, "AKP, kadınların örgütlülüğünden korkuyor. İrademizi gasp edemeyecek" dedi.

HDP Kadın Meclisi, Ankara ve Mersin'deki siyasi soykırım operasyonlarına ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Bugün Ankara ve Mersin’de sabah saatlerinde yapılan siyasi soykırım operasyonlarında, Ankara eski il yöneticimiz Derya Bakır, Ankara eski il eşbaşkanımız Ayşe Merve Aytemur, Çankaya ilçe yöneticimiz Hanım  Binici, Kadın Meclisi üyemiz Meryem Kiraz, Demokratik Alevi Derneği (DAD) üyesi Sevgi Sazan Kişin ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) çalışanı Newroz Kırkaya, gözaltına alındı" bilgileri verildi.

'AKP, HER ALANDA KADINLARI HEDEFLİYOR'

"İktidarın borazanlığını yapan yandaş medya, günlerdir Kadın Meclisimize ve TJA’ya yönelik bir karalama kampanyası yürütmektedir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Kadın düşmanı AKP, kadınlara yönelik saldırısını her alanda sürdürüyor. Biz; kadın iradesine yönelik saldırıları, atanan kayyumlardan, eşbaşkanlık sisteminin hedef gösterilmesinden, İstanbul Sözleşmesi ve nafaka hakkının gasp edilmesinden biliyoruz" denildi.

'DERİN BİR KAYGI İÇİNDE'

Açıklamada, geçen hafta da Van’da 15 kadının gözaltına alındığı, 2'sinin tutuklandığı belirtilirken, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü öncesi yapılan operasyonların amacının, kadın düşmanı politikaların bir sonucu olduğu çok açık. Biliyoruz ki kadınların örgütlü iradesine yönelim ve saldırılar aslında derin kaygı ve korkunun ifadesidir. Kadınları, bu tür sindirme ve yıldırma operasyonlarıyla eve kapatmayı amaçlayan AKP-MHP erkek iktidarı, şunu bilsin ki biz kadınlar siyaset yapmaktan vazgeçmeyeceğiz" denildi.