HDP: Gün susma günü değil, kenetlenme günüdür

HDP Şişli İlçe Örgütü, Deniz Poyraz'ın katledilmesini Pangaltı'da protesto etti: " Gün faşizme karşı kenetlenme günüdür."

HDP Şişli İlçe Örgütü, partilerine yönelik saldırıda Deniz Poyraz'ın katledilmesini Pangaltı Metrosu çıkışı önünde protesto etti. HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya’nın katılımıyla gerçekleştirilen eylemde, Deniz Poyraz’ın fotoğrafları taşındı. “Deniz Poyraz yıldıramayacaksınız” yazılı pankart açıldığı eylemde sık sık “HDP umuttur, umut dimdik ayakta”, “Deniz Poyraz isyanımızdır”, “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atıldı. 

KAYA: TETİĞİ ÇEKTİRENLERİ TANIYORUZ 

Eylem konuşan HDP Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya, parti il binalarına yapılan saldırıyı kınayarak sözlerine başlayarak, “Bu bir cinayet değil katliamdı” vurgusunda bulundu. Bu saldırının organize bir biçimde gerçekleştirildiğini kaydeden Kaya, polisin 24 saat nöbet tuttuğu bir yerde katilin elini kolunu sağlayarak il binasına girdiğini hatırlattı. “Biz katilleri iyi tanıyoruz” diyen Canbaz, “Bizler kimlerin tetiği çektirdiğini çok iyi biliyoruz, katilleri tanıyoruz. Biz katilleri Hrant Dink’ten, Tahir Elçi’den, Amed’den, Suruç’tan, Ankara Gar katliamından tanıyoruz” diye konuştu. 

‘HDP’Yİ KAPATMAKLA BİTİREMEZLER’

Deniz Poyraz’a sıkılan kurşunların sadece HDP’ye değil tüm demokrasi güçlerine sıkıldığının altını çizen Kaya, bu kurşunların bu iktidara muhalif olan herkese sıkıldığını vurguladı. Bu saldırıyla bir gözdağı verilmek istendiğini belirten Kaya, bu saldırının olduğu bir dönemde HDP’ye kapatma davasının açılmasının da manidar olduğunu kaydetti. Devlet Bahçeli’nin Grup toplantısında yaptığı konuşmayı anımsatan Kaya, Bahçeli’nin katil ile aynı dili kullandığını belirtti. Ayni dilden beslendiklerini hep söylediklerini hatırlatan Kaya, “Biz bunu hep biliyorduk. Bugün Devlet Bahçeli ve onun suç ortağı olan AKP iktidarı, katilin söylediklerini savunur bir biçimde devam ettirdi. Bizler katilleri çok iyi biliyoruz ve tanıyoruz. Onlarda bizleri çok iyi tanıyorlar. HDP’yi kapatmakla bitiremezler. HDP bir tabela değil, HDP bir dükkan değil, HDP çok uzun soluklu bir mücadelenin fikriyatıdır. Bizler bugün Deniz şahsında yasta değil isyandayız. Ve Deniz’in bıraktığı yerden mücadelemiz sürecek” dedi. 

Demokrasi isteyen bütün kesimlerin bugün HDP ile kenetlenmesi gerektiğinin altını çizen Kaya, “Bugün biz teslim olursak faşizm kazanır. Zulmün olduğu her yerde direnenler vardır ve direnenler kazanacak” vurgusunda bulundu. 

‘GÜN SUSMA GÜNÜ DEĞİL’

Konuşmanın ardından HDP Şişli İlçe örgütü adına açıklamayı okuyan Gülşen Daşdoğen, İzmir’deki katliamın, iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünü olduğunu kaydetti. Bu anlamda 17 Haziran 2021 günü sadece Türkiye demokrasisi adına değil, Türkiye halklarının bir arada yaşaması adına da önemli eşiklerden biri olduğunu ifade eden Daşdoğen, şöyle konuştu: “Bugün HDP’nin yanında olmak toplumsal bir sorumluluktur. Bu sorumluluktan kaçmak önümüzdeki yılları karanlık bir tabloya çevirebileceği açıkça ortadadır. Karanlığı aydınlığa çıkarmanın yolu cesaretten geçer ve bu günler Türkiye halklarına dair sözü olanların cesaret testinden geçtiği günlerdir. Deniz ve binlerce yoldaşımızın mücadelesine yakışır şekilde bu ülkeye barışı ve demokrasiyi getirene kadar bir an bile olsun duraksamadan onurlu ve haklı yürüyüşümüze devam edeceğiz. Gün susma günü değil gün faşizme karşı bir arada durma, kenetlenme ve haykırma günüdür. Mücadele, kararlılık ve özgür yaşam tutkusuyla harmanlanan Denizlerimiz tükenmeyecek, Poyrazlarımız esmeye devam edecek.”