HDP Kadın Meclisi toplantısını gerçekleştirdi

HDP Kadın Meclisi Eşbaşkan Pervin Buldan’ın da katılımıyla yeni dönem politik mücadele hattını belirlemek üzere online toplantı düzenledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), Kadın Meclisi, yeni dönem politik mücadele hattını belirlemek üzere online toplantı ile bir araya geldi. Toplantıya HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, kadın milletvekilleri ile Kadın Meclisi üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Buldan, 2020 yılının kadınların taleplerinin yok sayıldığı, ama aynı zamanda mücadelenin yükseldiği bir yıl olduğunu ifade ederek, “2021 yılının da kadınların mücadeleyi kazanacağı bir yıl olmalı” dedi.

Buldan’ın konuşmasının ardından HDP’ye yönelik saldırılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevleri, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in tutuklanması, AİHM’in HDP eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş hakkındaki kararı gibi güncel gelişmeler değerlendirilerek, kadın mücadelesine yönelik saldırılara ilişkin tartışmalar yürütüldü. Toplantıda saldırılara karşı bir tutumun alınmasına yönelik ortak irade ortaya çıktı.

Toplantının sonuç bildirgesinin önümüzdeki günlerde yayınlanacağı belirtildi.