HDP Kadın Meclisleri: Yüksekdağ'ın duruşmasına katılalım

HDP Kadın Meclisleri, Figen Yüksekdağ'ın yarın görülecek duruşmasına katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisleri, önceki dönem eş genel başkanları Figan Yüksekdağ'ın yarın görülecek duruşması için birçok kentte düzenlediği eylemlerle katılım çağrısı yaptı. 

 

SİİRT

Figen Yüksekdağ’ın yarın görülecek duruşmasına ilişkin Siirt’te basın açıklaması düzenlendi. HDP il binası önündeki açıklamaya, HDP Siirt milletvekilleri Meral Danış Beştaş, Sıddık Taş, HDP Siirt İl Eşbaşkanı Serdar Batur ile çok sayıda kişi katıldı. Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı açıklamada grubun üzerinde Drone kamerasının uçurulması dikkat çekti.

Açıklama yapan HDP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın 2016’dan beri cezaevinde tutuklu olduğunu hatırlatarak, tarihte bir ilkin yaşandığını ve 2 eşbaşkanın aynı dosyadan ikinci kez tutuklandığını söyledi. Hukukta bir iddiayla ilgili olarak 2 defa tutukla kararı verilemeyeceğini vurgulayan Beştaş, verilen tutuklama kararının, yarın Sincan Cezaevi Kampüsünde görülecek olan Figen Yüksekdağ’ın duruşmasında tahliye kararı çıkma ihtimaline yönelik böyle bir karar verildiğini dile getirdi. 

 

BATMAN

Batman’da HDP binası önünde yapılan açıklamaya, HDP Milletvekili Ayşe Acar Başaran, Batman Belediyesi Eşbaşkanları Songül Korkmaz ve Mehmet Demir, HDP İl Eşbaşkan Vekili Gücemal Erdinç, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, TJA aktivistleri ile çok sayıda partili katıldı. Polis, valiliğin eylem etkinlik yasağını gerekçe göstererek açıklamanın açık alanda yapılamayacağını belirtirken, açıklama yapan HDP Milletvekili Ayşe Acar Baraşan, "AKP'nin hukuk komisyonundan ve hukukundan da beklentimiz yok. Biz demokrasi güçleri olarak demokrasi mücadelsine devam edeceğiz" diyerek yarın görülecek duruşmaya katılım çağrısında bulundu. HDP İl Eş Başkan Vekili Gülcemal Erdinç ise Yüksekdağ şahsında kadın iradesinin yok sayılmaya çalışıldığını ifade ederek, "Kadınların siyasetine siyasetin kadınlarına sahip çıkacağız" diye belirtti.

Konuşmaların ardından açıklama "Jin jiyan azadi" sloganları ile sona erdi.  

 

DERSİM  

HDP Dersim Kadın Meclisi’nin, Yüksekdağ'ın duruşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, mahkemenin verdiği tutuklama kararının 4 Kasım siyasi darbenin devamı olduğu belirtilerek, “Yüksekdağ başta olmak üzere kadın vekillerimize, kadın belediye eşbaşkanlarımıza, yönetici ve aktivistlerimize karşı sürdürülen rehine politikasına, onların şahsında kadın mücadelesinin tasfiye edilmesine asla izin vermeyeceğiz. Figen’in haklı davasını, mücadele alanlarına çevireceğiz" denildi. 

 

URFA

HDP Urfa Kadın Meclisi, de parti binasında düzenlediği toplantıyla duruşmaya katılım çağrısı yaptı. İl Eşbaşkanı Adile Öncel, Kürt siyasetçilere yönelik mesaj niteliğinde olan yeniden yargılama kararına karşı mücadele edeceklerini ifade etti. 

 

İZMİR 

HDP İzmir Kadın Meclisi de önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ'ın 27 Eylül’de Ankara’da görülecek duruşmasına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi. Açıklamaya HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Ayşe Sürücü, Şevin Coşkun, ve Habip Eksik'in yanı sıra çok sayıda ilçe yöneticisi katıldı. İl Eş Başkanı Besriye Tekgür, şunları söyledi: "İktidarın ve erkek adaletin Yüksekdağ’a öfke duymasının nedeni kadın özgürlük mücadelesindeki ısrarı ve cesaretidir. İktidarın kadınlara duyduğu öfke ve kazanımlarımızı yok etme kötülüğüne karşı örgütlenerek mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz."

 

ADANA

HDP Adana Kadın Meclisi üyeleri, partinin önceki dönem Eş Genel BaşkanıFigen Yüksekdağ'ın yarın Ankara’da görülecek duruşmasına ilişkin parti binasında basın toplantısı düzenledi.Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada konuşan HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural, kadın kazanımlarına, haklarına, özgürlüklerine, yaşamlarına ve kamusal alandaki varlıklarına yönelik saldırıların sürdüğünü kaydetti. Kadınlarla birlikte direnerek, mücadele ettiklerini dile getiren Tural, Yüksekdağ'ın duruşmasına katılım çağrısı yaptı. 

 

CEYHAN

HDP Ceyhan İlçe Örgütü de, Yüksekdağ'ın duruşmasına katılım çağrısı yaparak tüm kadınları dayanışmaya çağırdı. Çok sayıda kadının katılımıyla HDP Ceyhan İlçe Örgütü binasında yapılan açıklamada konuşan HDP Ceyhan İlçe Eşbaşkanı Delal Mamuk, kadınlar olarak Yüksekdağ'ın duruşmasına katılacaklarını vurguladı. 

 

MERSİN

HDP Mersin Kadın Meclisi, parti binasında yaptığı açıklamayla herkesi duruşmaya katılmaya çağırdı. Toplantıda konuşan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Zelal Önen, "Yüksekdağ hakkında yargı eli ile bir kumpas gerçekleştirildiğini ve bu kumpasın  4 Kasım darbesinin devamı niteliğinde olduğunu söyledi. 

 

HATAY

HDP Hatay Kadın Meclisi de il binalarında yaptıkları açıklamada önceki dönem Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ'ın yarın Ankara’da görülecek duruşmasına katılım çağrısında bulundu.

 

İSTANBUL

HDP İstanbul Kadın Meclisi, önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ’ın yarın Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davasına çağrı yapmak için il binalarında basın toplantısı düzenledi. 

İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Aysun Çeper,“Demokratik siyaset yapma hakkını ve kadın iradesini inançla savundukları, haklarımızın gaspına karşı durdukları için erkek devletin tüm hukuksuzluğuyla hedef aldığı ve yok etmeye çalıştığı mücadeleci kadın arkadaşlarımızın duruşması var” dedi. 

Ankara 16’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan Yüksekdağ’ın  duruşmasına katılım çağrısı yapan Çeper, aynı zamanda 16 Ekim’de Malatya’da görülecek olan Sebahat Tuncel ve Gültan Kışnak’ın duruşmalarına da katılım çağrısı yaptı.  

 

YÜKSEKOVA

HDP Yüksekova İlçe Örgütü'nden de aynı amaçla basın açıklaması yapıldı. İlçe binasında yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katıldı. Açıklamayı okuyan Belediye Meclis Üyesi Öznur Evin, şunları belirtti: “Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ hakkında yargı eliyle bir kumpas gerçekleştirilerek tutuklama kararı çıkarıldı. Bu karar hiç şüphesiz ki '4 Kasım Siyasi Darbesi'nin devamı niteliğindedir. Yargı paketinin içeriğinin açıklandığı gün alınan karar kadınlara, sosyalistlere, Kürt siyasetçilere, devrimcilere ve muhaliflere yapılacak saldırının genişletileceği yönünde verilen bir mesajdır. Kadınlar olarak erkek egemen iktidarın verdiği bu mesajı aldık.  Yanıtımız, direnmek ve mücadele etmektir.”