HDP’li kadınlar bir kez daha sordu: Gülistan Doku nerede?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Kadın Meclisi, üniversite öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybedilişinin 500’üncü gününde Dinar Köprüsü’nde yaptığı açıklamada bir kez daha “Gülistan Doku nerede?” diye sordu.

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, 500 gün önce en son Dinar Köprüsü’nde görüldü. O günden bu yana kendisinden haber alınamıyor.

Köprüde açıklama yapan HDP Dersim Kadın Meclisi, Doku’nun nerde olduğu bir kez daha sordu.

HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil, "Her yeri kameralarla izlenen, kişi başına nerdeyse bir polisin düştüğü 35 bin nüfuslu küçük bir şehir burası. Gülistan kaybolduktan sonra usule uygun soruşturma yürütülmedi” dedi

Yeşil, “Soruşturma yalnızca intihar algısı üzerine yürütüldü. Ancak gelinen aşamada buna ilişkin bir şey ortaya çıkmadı. Defalarca bulunduğumuz yerde arama yapıldı. Dalgıçların Gülistan’ın gölette olmadığını belirtmesine rağmen aramalar ısrarla burada yapılmaya devam edildi" diye ekledi.

Renkli balonların uçurulduğu köprüde Yeşil, "500-1000 günde geçse ‘Gülistan Doku nerede?’ diye sormaya devam edeceğiz. Başka Gülistanların aynı durumu yaşamaması için mücadelemize devam edeceğiz. Bunun yükü her zaman omuzlarımızda olacak. Sormaktan vazgeçmeyeceğiz” diye vurguladı.