HDP’li Semra Güzel hakkında fezleke

HDP Milletvekili Semra Güzel hakkında, 8 Mart’ı kutlamak için tutsaklara gönderdiği kart gerekçe gösterilerek, “Motive edici” suçlaması ile fezleke hazırlandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed Milletvekili Semra Güzel hakkında, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında cezaevlerindeki tutuklulara gönderdiği kutlama kartları nedeniyle fezleke hazırlandı. İzmir Kadın Kapalı Cezaevi’nde bulunan kadın tutuklulara gönderdiği kutlama kartının “tutukluları motive” ettiği gerekçesiyle Güzel’e “terör örgütü propagandası” suçu yöneltildi.

Güzel’in yolladığı kutlama kartında şu ifadeler yer aldı: “Onurlu direnişini saygıyla selamlıyorum. Ellerimizi bahçeye dikiyoruz ve elbet yeşereceğiz biliyoruz, ne sakalları akıllarından faz la olan adamlar, ne sesleri vicdanlarından daha yüksek çıkanlar hiçbiri durduramadı saçları sırma özgürlük kokan kadınları ve hiçbiri durduramayacak dünyanın devri döndükçe, bu inanç ve umutla 8 Mart’ınızı baharın ellerinde yeşeren umutla selamlıyor, tanrıçaların dostluğu ile kucaklıyorum.”