HDP’liler ceviz işçisi kadınlarla buluştu

HDP Kadın Meclisi, Adana'da ceviz işçisi kadınların sorunlarını dinledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi’nin “Kadın Yoksulluğuna Hayır” etkinlikleri kapsamında Adana’da gerçekleştirdiği kadın buluşmaları sürüyor. Seyhan İlçesine bağlı Şakirpaşa Mahallesi’nde ceviz işçisi kadınlarla gerçekleştirilen buluşmaya HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, milletvekilleri Tülay Hatimoğulları ve Fatma Kurtalan, HDP Adana İl Eşbaşkanı Gülseren Tural ile çok sayıda kadın katıldı.
 
'AYLIK 300-400 LİRA!'
 
Buluşmada sorunlarını anlatan kadınlar, ceviz işçilerinin emeklerinin karşılığını almadıklarını ifade etti. Kadınlar, şunları anlattı: “Çoğumuzun eşleri çalışmıyor. O nedenle evin geçimini biz kadınlar sağlıyoruz. Cevizleri fabrikadan alıyoruz. Cevizleri fabrikadan alabilmek için saatlerce sırada beklediğimiz oluyor. Çuvallarca cevizi el arabalarıyla evlerimize taşıyoruz. Çuval başı 50 lira alıyoruz. Bir çuvalı bazen bir günde bazen ise bir hafta da bitirebiliyoruz. Çünkü hem zor hem de ev işiyle de ilgilenmek zorunda kalıyoruz. Aylık gelirimiz 300-400 lirayı buluyor. Bu para ile evin faturalarını dahi karşılayamıyoruz. Çarşı, pazara ise çoğu zaman çıkamıyoruz. Ekmek dahi alamayıp aç yattığımız çok oluyor."

DAYANIŞMA HALİNDE ÇALIŞIYORLAR

Aralarında güçlü bir dayanışma olduğunu belirten kadınlar, “Kadınlarla çoğu zaman bir araya gelerek cevizleri birlikte kırıyor, birlikte ipe asıyoruz. Dayanışma bu işin güzelliği. Bu şekilde kadınlarla buluşma ve sorunlarımızı konuşma imkanı buluyoruz.  Kadınlar omuzlarındaki iş yükünü paylaşarak çalışıyor” dedi.
 
Kadınların sorunlarına çözüm olacaklarını belirten heyet, ardından Seyhan ilçesinin Dağlıoğlu Mahallesi'nde kadın emekçilerle buluşmak üzere yola çıktı.