HEDEP heyeti Defne’de depremzede kadınlarla buluştu

HEDEP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Defne ilçesinde depremzedelerle bir araya gelerek, dayanışma mesajı verdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü programı kapsamında Hatay'da depremzede kadınlarla buluştu.

Tülay Hatimoğulları'na, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Sultan Özcan, HEDEP milletvekilleri Sevilay Çelenk ve Perihan Koca ile partili kadınlar eşlik etti.

Heyet ilk olarak Hatay'ın Defne ilçesinde bulunan Ballıöz Mahallesi Eski Köy Evi’nde kadınları ziyaret etti ve depremzedelerin sorunlarını dinledi.

Tülay Hatimoğulları, AKP hükümetinin açıkladığı can kayıplarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekerek,can kaybının daha fazla olduğunu söyledi.

HEDEP Eş Genel Başkanı,"Sadece Hatay'ın kaybı belki o kadar. Hemen yanı başımızdaki apartmanlarda elli, yüz insanımızı kaybettik ve bunlar bir rakam değil. Her biri bir can, her biri bir hayat, her biri daha annesinin kucağında olan çocuklar, bebekler…Hepimize çok çok büyük geçmiş olsun. Ölenleri ben bir kere daha saygıyla anıyorum" dedi.

 Depremi Meclis’te, sokakta, her yerde gece gündüz dinlendirdiklerini kaydeden HEDEP Eş Genel Başkanı, “Çünkü bizim evlerimiz yıkıldı, çünkü biz burada çekilen acıyı çok iyi biliyoruz. Biz yağmur yağdığı zaman konteynerlerin içinden nasıl suyun geçtiğini, çadırların içinde yardımlarla destekle gelen battaniyelerin, çarşafların nasıl o suların içinde yüzdüğünü iyi biliyoruz. Ama kadınlar daha çok zorlanıyor. O çadırın da düzenini ne yazık ki kadınlar kuruyor ve çok zorlanıyorlar. Konteynırlarda, çadırlarda çok fazla zorluk yaşanıyor” şeklinde konuştu.

Tülay Hatimoğulları, “Ancak hala yapılması gerekenler yapılmamış, ne yapacaklarını da açıklamıyorlar. Bu konutlar ne zaman yapılacak? Bu konutlar yurttaşa nasıl ve ne zaman verilecek? belirsiz. Biz bu konutların ve iş yerlerinin yurttaşlara ücretsiz verilmesi gerektiğini savunuyoruz ve bunun mücadelesini veriyoruz” diye ekledi.  

Depremzedelerin unutulmaması için herkesi duyarlı olmaya çağıran Tülay Hatimoğulları, "Unutulursak yaralarımız daha da büyür. O yüzden kendimizi unutturmamak için sesimizi yükselteceğiz ama lütfen siz de öyle yapın. Siz de hiç susmayın. Siz de sesinizi yükseltebileceğiniz her yerde yükseltin. Çünkü başka çaremiz yok. Bu yarayı beraber saracağız" mesajını verdi.

Heyet daha sonra Samandağ ilçesinde kadınlarla bir araya gelmek üzere yola çıktı.