Helince katliamının yıldönümünde uluslararası kadın paneli

Weaving for Life (Yaşam için örüyoruz) platformu, siyasi kadın kırımına karşı mücadele kampanyası kapsamında ilk online panelini düzenliyor.

Haziran ayın başında ilan edilen Weaving for Life bünyesinde Kürt Kadın Dış İlişkiler Merkezi (REPAK) da bulunuyor.

Platform, siyasi kadın kırımına karşı mücadele kampanyası çerçevesine ilk online panelini 23 Haziran Çarşamba günü Kürdistan saatiyle 17.00’de düzenleyecek.

Kobanê-Helince katliamının birinci yıldönümüne denk getirilen panel, İngilizce, Kürtçe, Arapça ve İspanyolca dillerinde yapılacak.

23 Haziran 2020’de Türk devleti Kobanê’nin güney doğusundaki Helencé köyündeki bir evi bombalamış, Kongreya Star Fırat Bölge Koordinasyonu Üyesi Zehra Berkel, kanser hastası Hebûn Mela Xelil ve ev sahibi 5 çocuk annesi Emine Weysi’yi katletmişti.

Panelde kampanyanın amaç ve hedefleri, platformun oluşum sebepleri anlatılacak. Ayrıca farklı bölgelerden güncel örnekler üzerinden öncü kadınlara karşı katliam gerçeği ele alınacak.

Zoom platformunda yapılacak online panelin moderatörlüğünü Filipinli kadın örgütü Gabriela’dan Jojo Guan ve Latin Amerika’daki Kürdistan Kadın Hareketi’den Alessia Dro yapacak.

Konuşmacı olarak ise Kolombiya’dan Vilma Almendras, Endonezya’dan Triana Wardani, Afganistan’dan Fouzi Afshari ve Kürdistan’dan Meral Çiçek güncel sunumlarda bulunacak. Panelde katılımcılara da söz hakkı tanınacak.

Paneli izlemek için şu adres üzerinden kayıt yapmak gerekiyor:

https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZctcOmqqj8rGd2I_aHCprSLczdLYccW4tsd

Ayrıca “Weaving for Life” Youtube kanalından panel takip edilebilir.

Platformun iletişim adresi: [email protected].