Helince şehitleri mezarları başında anıldı

Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu, Helince'de katledilen kadınlar şehadet yıldönümünde mezarı başında andı.

Helince işgalci Türk devleti tarafından katledilen Zehra Berkel, Hebûn Mele Xelîl ve Emîna Weysi şehadetlerinin birinci yıldönümünde mezarı başında anıldı. Şehit Dicle Şehitliği’nde Kongreya Star Fırat Bölgesi Koordinasyonu tarafından düzenlenen anmaya çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada konuşan PYD Kadın Meclisi Üyesi Sara Xelîl, “Kadınlar, Önder Öcalan’ın fikirleri sayesinde mücadeleyi büyüttü. Hiçbir zaman geri adım atmadı. Haziran ayı şehitler ayıdır. Kadın mücadelesinin bu ayda başladığını söylemek mümkündür. Halkı için mücadele eden her kadın Türk devletinin hedefinde olmuştur” diye belirtti.

Şehitler Hebûn, Emîna ve Zehra’nın özgür kadının sembolü olduğunu vurgulayan Sara, Rojavalı kadınların gücünü bu kadınların mücadelesinden aldığını söyledi.

Anmada konuşan Şehit Hevrîn Xelef’in annesi Suad Mistefa, uluslararası kamuoyunun Türk devletinin işlediği suçlara sesiz kalmasını kınadı. Saldırıların kadın mücadelesini durduramayacağının altını çizen Suad, şunları ifade etti:

“Bütün dünya bilmelidir ki hiçbir saldırı kadınları mücadele etmekten alıkoyamaz. Şehitlerimize sözümüz var. Onların gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğiz. Önder Öcalan’ın fikir ve felsefesiyle yaşamı öreceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadele edeceğiz."

Törenin sonunda şehitlerin mezarlarında mum yakıldı.