‘Her mevzide düşmana karşı savaşmaya hazırız’

HPG Gerillası Canşer Botan, gerillanın büyük bir direnişle işgalci Türk devleti karşısına çıktığını belirtti ve "Her mevzide düşman saldırılarına karşı hazırız" dedi.

Gerilla, Türk devletinin imha, işgal saldırıları karşısında direniyor. Yenilgi yaşayan faşist AKP- MHP iktidarı, kimyasal gaz kullanıyor.

HPG gerillası Canşer Botan, Bazên Zagrosê ve Cenga Xabur hamlelerini ANF‘ye değerlendirdi.

Botan, "Düşmanın Avaşin, Zap ve Metina eyaletlerimize düzenlediği işgal operasyonu özellikle Güney Kürdistan'ı işgal amaçlıdır. Düşman, Garê alanında başlatmış olduğu işgal operasyonunda da Siyanê Şkeftin’de gelişen muazzam gerilla direnişi karşısında başarı elde edemeyeceğini anlayınca kimyasal gaz kullandı. Siyanê’de savaşan yoldaşlarımız şehadet mertebesine ulaşıncaya dek, büyük bir kahramanlıkla savaşarak zafere ulaştılar" dedi.

'SAVAŞ SUÇU İŞLEDİLER'

"Avaşin, Zap ve Metina eyaletlerimizin birçok yerinde sonuç alamayan düşman güçleri yine savaş suçu işleyerek kimyasal gaz kullanmıştır" diyen Botan, şunları ekledi: "Şu ana kadar birçok yoldaşımızı ve halkımızı kimyasal gazla şehit etmiştir. Bu şekilde uluslararası savaş kurallarını TC devleti hiçe saymaktadır. Biz de yeni dönem gerillası tarz ve taktiğiyle var olan düşmanın tüm tekniğini boşa çıkaracağız."

Gerilla Botan, işgal operasyonuna karşı gerilla direnişini de şu şekilde değerlendirdi:

"Metina, Avaşin ve Zap’ta savaşan yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Biz mevzilerde şu an savaşan tüm yoldaşlarımızın, zafer ile sonuçlanacak direnişlerinden büyük moral almaktayız. Sıcak savaş mevzilerinde olan yoldaşlarımız, zafer gerillasının ruhuyla yeni dönem taktiklerini pratikleştirmektedir. Şu ana kadar düşman hiçbir şkeftimize girmeye cesaret edememiştir. Şkeflerimize yapılan tüm indirmeler yeni tarz ve taktiklerimizle geri püskürtülmüştür. Heval Şoreş ve yanında kahramanca şehit olan 15 yoldaşımızın direnişi, bize nasıl savaşacağımızı, nasıl direneceğimizi, nasıl düşmanı boşa çıkaracağımızı göstermiştir. Yoldaşlarımız, Şoreşler’in ruhlarıyla mevzilerde savaşıyorlar. Ve bu ruhla zaferi kazanacağız. Şu an bulunduğumuz her mevzide olası tüm düşman saldırılarına karşı hazırız.’’ 

'HİÇBİR ZAMAN İZİN VERMEYECEĞİZ'

HPG Gerillası Canşer Botan, son olarak şu mesajları verdi:

"Şoreşler'in ruhuyla yeni gerilla tarz ve taktiğini uygulamak için hazırız. Biz tüm gerillalar bir zincir gibi birbirimize bağlıyız. Ve birimizin başarısı hepimizi etkilemektedir. Mevzilerdeki arkadaşların direniş ruhu, bizi de motive etmektedir. Biz hiçbir zaman düşmanın alanlarımıza girmesine izin vermeyeceğiz. Şehit Şoreş ve yanında şehit olan yoldaşlarımızın izinden yürüyeceğiz. Düşmanın önüne büyük engel olacağız, bırakmayacağız ki düşman bizi geçsin ve alanlarımızı tutsun. Neresi olursa olsun, hem bu alanda hem gideceğimiz alanda yeni stratejiyle güçlü bir mücadele vereceğiz."