Hesekêli kadınlar Türk devletine karşı sokağa çıktı

Kadınlar, Hesekê'de Türk devletinin işgalci saldırılarını protesto etti, Koalisyon merkezine bir mektup sundu.

Kongreya Star üyeleri ve çok sayıda kadın, kadınları işgalci Türk devletinin sivillere, kadınlara dönük saldırılarını protesto etti.
Hesekê’deki Uluslararası Koalisyon üssü önünde bir araya gelen kadınlar, Kongreya Star bayrakları ve Helince köyünde şehit düşenlerin fotoğraflarını taşıdı. Kadınlar, Koalisyon üssündeki yetkililerle görüşmek için 6 kişilik bir grup oluşturdu.
Grupta yer alan kadınlar, Koalisyon merkezine Türk devletinin kadınlara dönük katliamlarının detaylarının bulunduğu bir mektup sundu.

'KADINLARI TEHLİKE OLARAK GÖRÜYORLAR'

Eylemde açıklama yapan Kongreya Star Hesekê Kantonu üyesi Evin Başo, Türk devletinin özgürlükleri için direnen halklara karşı suç işlediğini belirtti, şöyle devam etti:
“Türk devleti 23 Haziran’da Kobanê’nin Helince köyüne saldırarak Emine Weysi ve Kongreya Star Koordinasyonu üyeleri Zehra Berkel ve  Hebûn Mele Xelil’i katletti. Zehra ve Hebûn kadın haklarını savunma alanında aktif çalışan kadınlardı ve amaçları demokratik, eşit ve özgür bir toplum yaratmaktı. Despot güçler kadın özgürlüğü projesini hayata geçirmek isteyen kadınları tehlike olarak görüyor. Kuzey ve Doğu Suriye’de kurulan yönetim, kadın özgürlüğü projesini üstlendiği için Türk devleti tarafından hedef alınıyor. Hevrin Xelef’in hedef alınmasının nedeni de aynı sebeptendi."
Eylemde, insan hakları örgütleri de kadınlara dönük katliamlara karşı durmaya çağrıldı.