'Hevrîn ve Aqide Ana'nın direnişinin takipçisi olacağız'

Kongreya Star: Hevrîn ve Aqide Ana yoldaşların şehadetlerinin yıl dönümünde tüm Serêkaniyê şehitlerini saygıyla anıyoruz. Binlerce kadın, şehit yoldaşlarımızın hayallerini gerçekleştirmek için yarattıkları direniş yolunun takipçisi olacaktır.

Kongreya Star Koordinasyonu, Türk devletinin işgal saldırılarında  geçen yıl 12 Ekim'de şehit düşen Suriye Gelecek Partisi Genel Sekreteri Hevrîn Xelef ile 14 Ekim'de Serêkaniyê’ye giden konvoya yönelik bombardımanda şehit düşen Kadın Adalet Meclisi Üyesi Aqîde Ana’yı yaptığı açıklama ile andı.

Türk devletinin Demokratik Ulus sistemini ortadan kaldırmak amacıyla 9 Ekim 2019 tarihinde başlattığı işgal saldırılarının halen devam ettiğinin altını çizen Kongreya Star, “Hevrîn ve Aqide Ana yoldaşların şehadetlerinin yıl dönümünde tüm Serêkaniyê şehitlerini saygıyla anıyoruz. Devrimci kadınların direnişi her daim sürecektir. Toplumsal adalet ve barış için verdikleri mücadelede şehit düşen kadınların intikamı her daim canlı olacaktır ve kadın yoldaşlarımızın uğruna canlarını feda ettiği amaçlar için mücadele sürecektir. Binlerce kadın, şehit yoldaşlarımızın hayallerini gerçekleştirmek için yarattıkları direniş yolunun takipçisi olacaktır” dedi.

Hevrîn Xelef’in demokratik ve adaletli bir toplumun inşası ile halkların ortak yaşamı için her daim mücadele ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Hevrîn yoldaş, özgürlük için çok değerli çalışmalar yürüttü. Halkının özgürlüğü için fedaice mücadele etti. Görevini büyük bir inançla sürdürürken barbar düşman tarafından şehit edildi” ifadelerine yer verildi.

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın şahsi menfaatleri ve iktidarı için Serêkaniyê’de sivillere yönelik katliamlarda bulunduğunun belirtildiği açıklamada, şunlar belirtildi; “Serêkaniyê’ye yönelik katliam saldırılarını durdurmak için bölgeye giden anneler ve siviller bombalandı. Bombardımanda şehit düşenler anneler arasında topraklarının savunulması uğruna canını feda eden Aqîde Ana da vardı. Erdoğan, Osmanlı’yı yeniden inşa hayalleri kapsamında tüm kirli yöntemleri kullanmaya devam etmektedir. Yaşanan son süreç Erdoğan’ın gidici olduğunu göstermektedir. Bu yüzden gitmeden önce Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik her türlü talan ve soykırım saldırılarında bulunuyor.

Soykırım saldırılarında ilk olarak özgürlük mücadelesi veren kadınlar ve kadın örgütleri hedef alınıyor. Aynı tutum, Kobanê’de Emîne, Zehra ve Hebûn yoldaşlarımızın şehit edildiği katliam saldırısında da gösterildi. Saldırılar asla moral ve irademizi kıramayacağı gibi direniş ve özgürlük mücadelesindeki ısrarımızı arttıracaktır. Özgürlük devriminin ateşi her daim canlı olacaktır ve asla sönmeyecektir.

İşgal saldırılarına karşı direniş çağrısı yapılan açıklamada, “Dünyadaki tüm kadın örgütleri, Hevrîn ve Aqîde Ana’nın şehit edildiği soykırım saldırılarına karşı tepkilerini ortaya koymalı ve tarihsel bir tutum sergilemelidir. Uluslararası kurum ve örgütlerin katliam saldırıları karşısındaki sessizliğini kınıyor ve sessizliğin katliama ortaklık anlamına geleceğini vurguluyoruz. Türk devletinin işlediği suçların hesabı sorulmalı ve adaletin sağlanması için mücadele edilmelidir.”