HPG: 26 işgalci cezalandırıldı, silahlarına el konuldu

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “Devrimci İntikam Operasyonu” çerçevesinde düzenlenen gerilla eylemlerinde en az 26 işgalcinin cezalandırıldığını ve silahlarına el konulduğunu bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan HPG-BİM, ikisi rütbeli olmak üzere 26 işgalcinin cezalandırıldığını belirtirken, el konulan silahların listesini açıkladı. Açıklamaya göre işgalciler üzerinden iki silah kaldıran Mahir Mazlûm isimli gerilla geri çekilme esnasındaki çatışmalarda şehadete ulaştı.

HPG-BİM’in açıklaması şöyle:

“Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi Zap direnişinden dolayı sonuç alamayan Türk ordusu Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerine ve tünellerine karşı kimyasal silahlar kullanmıştır. Türk devletinin kimyasal silah kullanması yasalara göre savaş suçu olduğu gibi, savaş normlarına göre de korkaklık ve namertliktir. Zap alanındaki güçlerimiz Türk ordusunun bu insanlık dışı savaş suçunun cezasını vermek için 24 Mayıs günü kapsamlı Devrimci İntikam Operasyonları düzenlemiştir. Birçok yarı hareketli ve hareketli gerilla timinin koordineli şekilde zengin taktikleri ustaca kullanmasıyla Zap’ta savaş suçu işleyen işgalciler cezalandırılmışlardır. Bu Devrimci İntikam Operasyonları Çiyareş Direniş Alanı’nda yiğit komutanlarımız Rohat ve Şevin yoldaşlar komutasında savaşırken şehadete ulaşan 8 yoldaşımızın intikamı için gerçekleştirilmiştir.

Türk ordusu ve Türk devletinin özel savaş medyası Zap’taki savaş gerçeğini ve Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın tarihi destanını herkesten gizlemeye çalışmakta ve bunun için sürekli olarak yalan söylemektedir. Güçlerimizin bu operasyonu sonucunda da, bir kısım kayıplarını açıklamak zorunda kalsalar da, yine doğruyu söylememiş ve sadece 5 ölülerinin olduğunu belirtmişlerdir. Türk özel savaş medyasının ve askerlik onurunu yitirmiş Türk ordusunun bu sahtekar özelliğini bilen güçlerimiz cezalandırdıkları 18 işgalcinin cenazesinin üzerine gitmiş ve delil olarak birçok silah ve askeri malzemeye el koymuştur. Kurojahro ve Çiyareş Direniş Alanları’ndaki Devrimci İntikam Operasyonu sonucunda; 2’si yüksek rütbeli olmak üzere en 26 işgalci cezalandırılmıştır.

Kayıplarını sürekli olarak gizleyen işgalci Türk ordusunun verdiği kayıpların delili olarak işgalcilerin üzerinde bulunan; rütbeli işgalcinin askeri okul yüzüğüne, 1 BKC silahına, 150 adet BKC mermisine, 2 portatif M-16 silahına, 180 adet M-16 mermisine, 2 bombaatar silahına, 1 MPT silahına, 1 tabancaya, 1 termal dürbününe, 1 cep telefonuna, 1 hücum yeleğine, 1 çelik yeleğe, 1 askeri bıçağa ve 1 enerji kaynağına el konulmuştur. İşgalcilerin içinde bulunduğu 4 askeri çadır ve 4 mevzi tümden imha edilmiştir.

Gerçekleştirilen Devrimci İntikam Operasyonları’nın ayrıntıları şu şekildedir;

1. Zap’a bağlı Çiyareş Direniş Alanı’na bağlı Girê Cehennem savaş mevzilerini kimyasal silah ve patlayıcılarla bombalayan işgalciler, güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Kürdistan Özgürlük Gerillası’na karşı kimyasal silah kullanan bu savaş suçlusu işgalciler, 24 Mayıs günü güçlerimiz tarafından Devrimci İntikam Operasyonu’yla cezalandırılmıştır. Yarı hareketli timlerimizin Apocu saldırı ve zafer ruhuyla gerçekleştirdiği bu koordineli eylemin ayrıntıları şöyledir;

Denetim altına alınan işgalciler, yarı hareketli timlerimiz tarafından sabah saat 05:00’da sızma ve baskın taktikleri iç içe kullanılarak koordineli gerilla eylemiyle hedeflenmiştir. Birinci operasyon kolu; işgalcilere ait 3 askeri çadır ve 2 mevziyi hedefleyip içine el bombası koyarak ferdi silahlarla vurmuştur. Güçlerimiz, aralarında iki rütbelinin de bulunduğu işgalcilere baskın yaparak hızla mevzi ve çadırları imha etmiş, 2’si rütbeli olmak üzere 7 işgalciyi cezalandırmıştır. Alanın kontrolünü tamamen ele geçiren güçlerimiz, işgalcilerin üzerine gitmiştir. Burada işgalcileri komuta eden rütbeliye ait 1 portatif M-16 silahı, 1 tabanca, 1 cep telefonu, 1 adet askeri okul yüzüğü ve 1 saldırı yeleğine el delil olarak el koymuştur. Ayrıca güçlerimiz diğer işgalcilerin cenazelerinin üzerine de giderek 1 portatif M-16 silahı, 1 bombaatar ve 1 adet enerji kaynağına da el koymuştur.

İkinci operasyon kolu; ferdi silahlar ve el bombalarıyla 2 mevzi ve 1 askeri çadırı hedefleyerek etkili bir şekilde vurmuştur. Mevzilere sızan yarı hareketli timlerimiz, 10 metre mesafeden işgalcileri şoka uğratarak bozguna uğratmıştır. Kısa sürede denetim sağlayan güçlerimiz burada cezalandırdıkları 5 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek; 1 MPT silahına, 1 bombaatar silahına ve 1 çelik yeleğe el koymuştur.

Çevrede bulunan ve eylem alanına müdahale etmek isteyen işgalciler de güçlerimiz tarafından hedeflenerek vurulmuştur. Burada da en az 6 işgalcinin cezalandırıldığı netleştirilmiştir.

Yıldırım hızıyla gerçekleşen ve toplamda 12 dakika süren bu Devrimci İntikam Operasyonu’nda; 2’si üst düzeyde rütbeli olmak üzere en az 18 işgalci cezalandırılmıştır. Kayıplarını sürekli olarak gizleyen işgalci Türk ordusunun verdiği kayıpların delili olarak 12 işgalcinin cenazesinin üzerine giderek rütbeli işgalcinin askeri okul yüzüğüne, 2 portatif M-16 silahına, 180 adet M-16 mermisine, 2 bombaatar silahına, 1 MPT silahına, 1 tabancaya, 1 cep telefonuna, 1 hücum yeleğine, 1 çelik yeleğe1 askeri bıçağa ve 1 enerji kaynağına el konulmuştur. İşgalcilerin içinde bulunduğu 4 askeri çadır ve 4 mevzi tümden imha edilmiştir.

Devrimci İntikam Operasyonu’nda işgalcilerin üzerine fedaice giderek ilk mermiyi sıkan ve işgalciler üzerinden iki silah kaldıran Mahir Mazlûm yoldaşımız geri çekilme esnasındaki çatışmalarda şehadete ulaşmıştır.

Mahir yoldaşımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mahir Mazlum
Adı Soyadı: Mehmet Aslan
Doğum Yeri: Riha
Anne – Baba Adı: Rahime – Mehmet Ali
Şehadet Tarihi ve Yeri: 24 Mayıs 2022 / Zap


         


        

24 Mayıs günü işgalcilere karşı geliştirilen Devrimci İntikam Operasyonu’nda Apocu fedai ruhla düşman mevzilerine sızarak düşman askerlerinin çadırlarına giren Mahir yoldaşımız, Kürdistan Özgürlük Gerillası’nın yenilmezliğini bir kez daha göstermiştir. Mahir yoldaşımız zalim Nemrutlara karşı İbrahimî geleneğin güncel temsilcilerinden biri olarak halkımızın özgürlüğü için kutsal Riha kentinden Kürdistan’ın asi dağlarına kadar uzanan destansı hikayenin bir kahramanıdır. Yüreğinde taşıdığı özgür ruhla halkımızın içine alınmak istendiği soykırım cenderesine karşı mücadele etmeyi seçen Mahir yoldaşımız, 2015 yılında Avrupa’dan gerilla saflarına katılmıştır.

Avrupa’nın sahte yaşamından yüzünü hakikatlerin kıblegahı olan Kürdistan dağlarına dönen Mahir yoldaşımız çocukluk hayali olan gerilla ve dağ yaşamına kısa sürede uyum sağlayarak yetkin bir gerilla olmuştur. Savaşın en yoğun olduğu dönemlerde Medya Savunma Alanları’nın birçok bölgesinde işgalci TC’ye karşı savaşmış, Kürdistan’ı işgale yeltenmenin bedelsiz olmayacağını her defasında düşmana göstermiştir. Aldığı askeri profesyonellik eğitimleriyle askeri sanatta kendisini geliştirmiş, eğitimlerini pratiğe başarılı bir şekilde uygulayarak tutarlı bir militan olmayı başarmıştır. Demokratik Modernite Gerillacılığı’ndaki derin yoğunlaşmasıyla her zaman savaşın en sıcak olduğu alanlara gitmek, edindiği askeri tecrübesini düşmandan intikam almak için kullanmak istemiştir. Aynı zamanda tim komutanlığı görevini de üstlenen Mahir yoldaşımız birçok yoldaşını hem eğitmiş hem de onlara her anlamıyla öncülük etmiştir. Düşmanın Zap’a yönelik işgal saldırısında hareketli timlerin içerisinde yer alarak düşmana karşı geliştirilen birçok eyleme katılmıştır. Özellikle Şehîd Rustem alanında gerçekleştirilen başarılı eylemlerde öncü bir komutan olarak rol oynamıştır. Taşıdığı Apocu irade ve ruhla her defasında düşmana bir nefes kadar yaklaşmış ve şahinler hedefini fethetmesini başarmıştır. 24 Mayıs günü sabah saatlerde gerçekleştirilen eylemde de fedai Apocu bir öncü olan Mahir yoldaşımız düşman cenazelerinin üzerine giderek silah ve askeri malzemelerine el koymuştur. Eylemden sonra geri çekilme sırasında şehadete ulaşan Mahir yoldaşımız tarihi Zap direnişinin sembol komutanlarından biri olmayı başarmıştır. Mahir yoldaşımızın yüksek fetih ruhu, cesareti, kararlılığı, sonuç alıcı şahin tarzı ve düşmandan intikam alma hırsı biz yoldaşları tarafından örnek alınacaktır.

Başta Mahir yoldaşımızın değerli yurtsever ailesi başta olmak üzere, Riha halkına ve tüm yurtsever Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz.

2. 24 Mayıs günü sabah saat 09:30’da Zap’a bağlı Kurojahro Direniş Alanı’nda bulunan Şehîd Şemdîn savaş mevzileri çevresindeki işgalciler, yarı hareketli timlerimiz tarafından iki koldan sızma taktiğiyle etkili bir şekilde vurulmuştur. Güçlerimizin yeni dönem taktiklerini iç içe kullanarak gerçekleştirdiği bu eylemin ayrıntıları şöyledir;

Birinci operasyon kolu; içinde 2 işgalcinin bulunduğu mevziyi hedefleyerek vurmuştur. Yakın mesafeden vurulan mevzi imha edilmiş ve içinde bulunan 2 işgalci cezalandırılmıştır. İkinci operasyon kolu; işgalcilerin bulunduğu başka bir mevziyi hedefleyerek el bombaları ve ferdi silahlarla vurmuştur. Güçlerimizin ilk atışlarıyla birlikte işgalciler mevzilerini bırakarak kaçmışlardır. Burada güçlerimizin hedeflediği mevzi imha edilmiştir. Eylem alanına müdahale etmek bir isteyen işgalciler de güçlerimiz tarafından ayrıca hedeflenerek etkili bir şekilde vurulmuş ve 4 işgalci cezalandırılmıştır. Yarı hareketli timlerimiz, işgalcilere ait mevzinin üzerine giderek 2 işgalciyi daha cezalandırmış; 1 BKC silahı, 150 adet BKC mermisi ve 1 termal dürbününe el koymuştur. Güçlerimiz tarafından hedeflenen diğer bir mevzi de etkili bir şekilde vurularak imha edilmiştir.

Yarı hareketli timlerimizin yıldırım hızıyla gerçekleştirdiği bu Devrimci İntikam Operasyonu sonucunda; 8 işgalci cezalandırılmış, 1 BKC silahı, 150 adet BKC mermisi ve 1 termal dürbününe el konmuş ve 3 mevzi imha edilmiştir.”