HPG: 6 işgalci cezalandırıldı

Kurdistan Özgürlük Gerillası’nın gerçekleştirdiği eylemlerde, 1’i rütbeli olmak üzere 6 işgalci Türk askeri cezalandırıldı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklaması şöyle:

“Güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemler sonucunda; 1’i rütbeli olmak üzere 6 işgalci cezalandırılmıştır. İşgalci Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 26 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 5 kez savaş uçakları, 74 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez obüslerle bombalamıştır.

Gerçekleştirilen eylemlerin ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyledir;

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Zap bölgesinde;

29 Eylül 10:00 ve 16:00 saatlerinde Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki işgalciler iki kez ağır silahlarla vurulmuştur. Bu eylemlerde 3 işgalci cezalandırılmıştır.

29 Eylül saat 12:00’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri çevresindeki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

29 Eylül saat 14:30’da Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir savaş mevzileri çevresinde harekete geçen işgalciler hareketli timlerimizce sabotaj taktiğiyle vurulmuştur. Bu eylemde 1’i rütbeli olmak üzere 3 işgalci cezalandırılmıştır.

Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde Xakurkê bölgesinde;

29 Eylül saat 11:10’da Xakurkê’nin Girê Şehîd Axîn Direniş Alanı’ndaki işgalciler ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;                                    

24, 25, 26, 27 ve 28 Eylül’de Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki işgalciler hareketli timlerimizce ağır silahlarla vurularak darbelenmiştir.

İşgalci TC ordusunun yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla gerçekleştirdiği saldırılar;

29 Eylül’de Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Aryen savaş mevzileri, Saca Direniş Alanı’ndaki Şehîd Xursî savaş mevzileri ve Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 10 kez bombalanmıştır.

29 Eylül’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri yüksek şiddetteki yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 16 kez bombalanmıştır.

29 Eylül’de işgalci TC ordusu Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Felat savaş mevzileri ve Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzileri önünde plastik malzemeler ve araba lastikleri yakarak çıkan zehirli dumanları savaş mevzileri içine yönlendirmiştir.

İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar;

27, 29 ve 30 Eylül’de Garê’nin Kanîsarkê ve Meyrokê alanları ile Girê Amediyê ve Sinînê Alanları savaş uçaklarıyla 5 kez bombalanmıştır.

29 Eylül’de Şehîd Fedakar, Saca, Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları saldırı helikopterleriyle 74 kez bombalanmıştır. 

9 Eylül’de Girê FM, Girê Cûdî ve Girê Amediyê Direniş Alanları’nda dron hareketliliği gözlenmiştir.

29 Eylül’de Çemço Direniş Alanı obüslerle onlarca kez bombalanmıştır.

KANDİL'E FÜZE SALDIRISI

28 Eylül saat 11:10’da Kandil’e bağlı Girê Savaş yamaçlarına dönük 3 füze saldırısı yapılmıştır.

İRAN BOMBARDIMANI

25, 26, 27, 28 ve 29 Eylül tarihlerinde Xakurkê’nin Goşîne, Girê Berbizinê, Helgurt, Girê Rostê ve Hornê alanları İran güçleri tarafından obüs ve havanlarla bombalanmıştır. “

28 Eylül saat 08:50’de Xakurkê’nin Girê Berbizinê alanı İran güçlerinin insansız hava uçakları tarafından bombalanmıştır.”