HPG: Türk ordusunun yenilgisini hiçbir yalan örtemez

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Türk devletinin birçok alandan geri çekilmek zorunda kalmasına rağmen “şkeftleri ele geçirip imha ettiği” yönündeki haberlerinin asılsız olduğunu belirterek “Türk ordusunun yenilgisini hiçbir yalan örtemez” dedi.

HPG-BİM, Türk devletinin son zamanlarda servis ettiği “psikolojik savaş” haberlerini yalanladı.

Açıklama şöyle:

“Soykırımcı TC devletinin 23 Nisan’da büyük bir tantana eşliğinde başlattığı işgal operasyonu üzerinden 7 buçuk aylık bir süre geçmiştir. Türk ordusu bu süre zarfında elindeki tüm olanakları seferber etmiş, her türlü tekniği kullanmış, vahşette sınır tanımamış, her gün Medya Savunma Alanları’nı bombalamış ve yasaklı kimyasal silahları yüzlerce kez kullanmıştır. Ancak tüm bunlara rağmen Türk ordusunun hesapları gerillanın çelikten örülmüş Apocu iradesine çarparak boşa çıkmış ve Türk ordusu bir kez daha yenilmiştir.

Türk ordusunun bu yenilgisinin ve faşist rejimin çöküşünün üzerini örtmek için özel savaş medyası son günlerde yalana dayalı yoğun bir propaganda yapmaktadır. Ancak öne sürdüğü tüm argümanlar yalan olduğu gibi, bu yalanlar üzerinden kurgulanan senaryoların tümü de düzmecedir. Daha ağır darbeler yiyeceğini anlayan Türk ordusu Avaşîn bölgesinin Werxelê, Tabûra Ereba ve Kartal alanlarından geri çekilmesine rağmen gerillaya ait şikeftleri ele geçirip imha ettiği yalanını öne sürmektedir.

MİT OPERASYONU YALAN

Serhat eyaletinde, 30 Ekim tarihinde ihanet eden Mazlum (Emrah Adıgüzel) ve Sarina (Pervin Arslan) adlı unsurlar kaçıp Türk devletine kendileri teslim olmalarına rağmen, bunu MİT’in başarılı özel operasyonu olarak servis etmektedirler. Hem bu unsurlar hakkında belirtilenler hem de özel MİT operasyonuyla yakalandıklarına dair bilgiler külliyen yalandır.

PSİKOLOJİK SAVAŞ HABELERİ

Ayrıca, nerdeyse her gün Bakurê Kurdistan’ın farklı bir bölgesinde Türk ordusunun gerillaya karşı binlerce işgalciyle operasyonlar başlattığı haberleri büyük bir propagandayla servis edilmektedir. Bir yandan gerillanın Bakur’da bittiği yalanını sürekli tekrarlayan, bir yandan da on binlerce işgalciyle yüzlerce operasyon gerçekleştiren Türk devletinin hiçbir sonuç alamadığı ortadadır. Bu yüzdendir ki, büyük bir propagandayla başlatıldığı belirtilen operasyonların sonuçlarının ne olduğu ne kadar sürdüğü ve ne zaman bittiği belirtilmemektedir.

Yine zaman zaman bazı yoldaşlarımızın isimleri verilerek şehit edildikleri şeklinde psikolojik savaş haberleri yapılmaktadır. Bu şekilde hem halkımızı hem de yoldaşlarımızın ailelerini demoralize etmeye ve bu tür yalanlara aldanan Türkiye kamuoyundaki bazı kesimlerin milliyetçi histerilerini tatmin etmeye çalışmaktadırlar. Güneş balçıkla sıvanamayacağı gibi buzdan yalanların da hakikatler karşısında eriyip buharlaşmaktan kurtulamayacağı kesindir. Bu yüzden ne yurtsever halkımız ne de demokratik Türkiye kamuoyu AKP-MHP faşist rejiminin yalanlar üstüne kurulu özel savaş propagandalarına itibar etmemelidir. Çünkü ne kadar senaryo ve yalan üretirlerse üretsinler Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’ndaki yenilgisinin üzerini örtemeyeceklerdir.”

OBÜS VE HAVA SALDIRILARI

Aynı açıklamada ayrıca şu bilgiler yer aldı:

“1 Aralık günü akşam saatlerinde Metîna bölgesine bağlı Qaşûra alanı sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs ve havanlarla bombalanmıştır.

– 1 ve 3 Aralık tarihleri arasında işgalci TC ordusu, Zap bölgesine bağlı Girê Cûdî, Girê Şehîd Şahan, Çemço ve Rênçbiraxa alanlarını savaş uçakları ve sınır hattında bulunan karakollardan atılan obüs-havanlarla bombalanmıştır.”